Orbán Viktor: Az a cél, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök szerint ez az ünnep más, mint az eddigiek, mert még sosem fordult elő, hogy karácsonykor keresztényeket öltek volna Európa szívében. A miniszterelnök szerint Brüsszelnek változtatnia kell a migránspolitikáján. Magyarországot illetően Orbán Viktor töretlen fejlődést ígért 2017-re.
Vágólapra másolva!

Magyarország stabil sziget a forrongó nyugati világban - jelentette ki a miniszterelnök a Mediaworks regionális lapcsaládjának adott, szombaton megjelent interjújában. Azt mondta, hogy 2017 sok európai demokráciában a lázadás éve lesz. Orbán Viktor azt is mondta: "Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot".

Még sose öltek keresztényeket Európa szívében karácsonykor

Orbán Viktor úgy látja, ez az ünnep más lesz, mert

arra még nem volt példa, hogy "Európa szívében keresztényeket gyilkoljanak karácsonykor",

hozzátéve: "minden részvétünk és együttérzésünk a németeké".

Azt is mondta: Jól látható, hogy semmi sem maradhat úgy migránsügyben, ahogy eddig volt, Brüsszelnek változtatnia kell. Szerinte azokat, akik illegálisan jöttek be Európába, vissza kell vinni, a határokat meg kell védeni, a beáramlást meg kell szüntetni.

A bevándorlók beilleszkedése kudarc

Kitért arra is, hogy Nyugat-Európa évtizedek óta fogad bevándorlókat, de a beilleszkedésük "nyilvánvalóan kudarc". Azt mondta: több nyugat-európai városban már nincs biztonságérzetük az embereknek, elszaporodtak a bűncselekmények, nő a terrorveszély, ami megrázza a nyugati világ önbizalmát, önbecsülését. Összegzése szerint a gazdasági lassulás, a bűnözés, a terror, a migráció, a döntésképtelenség és az őszintétlen beszéd összeadódik a nyugati világban, és erre nem találtak választ a vezetők.

Úgy fogalmazott:

Ezért az ország érdekelt a Nyugat és egy olyan Európa sikerében, amely "nem akar minket átalakítani, tudomásul veszi, sőt tiszteli, hogy magyarok vagyunk és azok is maradunk". Nem kell mindent átvenni Nyugat-Európától, határozottan nemet kell mondani mindarra, ami rossz. "Nemet fogunk mondani akkor is", amikor Brüsszel vissza akarja vonatni a magyar rezsicsökkentést - jelentette ki.

Töretlen fejlődés lesz

Úgy fogalmazott: "óvatos duhaj vagyok, konzervatív módon tervezek", mert ez pénzügyi és gazdasági biztonságot jelent az országnak, ezért

csak annyit ígérhet biztosan, hogy az ország jövőre "töretlenül fejlődni fog".

Hozzátette ugyanakkor: a dolgok könnyen alakulhatnak úgy, hogy az ország jobban teljesít a vártnál, nagyobbat léphet mindenki előre 2017-ben, mint az a mostani mértéktartó becslésekből következik.

Fejlődik az oktatás és az egészségügy

Arra a kérdésre, nem akadtak-e el a reformok az egészségügyben és az oktatásban, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy "éppen ellenkezőleg". Hetvenegy kórházat felújítottak, fejlesztettek, 23 új rendelőintézet épült, az orvosok és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emelik - hozott példákat. Ötven százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, és nem bezárnak iskolákat, hanem újakat nyitnak. Mindezt jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy 2006 és 2009 között iskolákat és kórházakat zártak be, és az utolsó szocialista kormány "búcsúzóul" egyhavi bért vett el a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól is - mondta.