Lakóházak égtek, egy ember meghalt a karácsonyi tüzekben

Kerepesi tűz
Teljesen leégett a kerepesi családi ház, húsz lakónak kellett ideiglenes szállást találni
Vágólapra másolva!
Az ünnepi készülődés csak két helyen okozott kisebb tüzeket, karácsony első napján viszont országszerte négy lakóház is kiégett. Győrladaméren életet követelt egy lakástűz, az áldozattal a belélegzett füst végzett. 
Vágólapra másolva!

Karácsony első napján is sok dolguk akadt a tűzoltóknak: országszerte 141 alkalommal riasztották ügyeleteiket – ebből 36-szor tévesen, egyszer szándékosan félrevezetően –, és közel 50 tűzesetnél kellett beavatkozniuk.

Az ünnepi készülődéssel eddig csak kisebb balesetek jártak: egy ózdi társasházban például műfenyő, egy óbudai iskolában az adventi koszorú kapott lángra. A komolyabb tüzek többnyire ezúttal is a fűtési szezonnal függtek össze.

A füst végzett vele

Egy győrladaméri ingatlanban a szőnyeg és a takaró kapott lángra, majd izzott sűrű füsttel. A helyszínre riasztott tűzoltók kiszellőztették a családi házat, az egyik szobában pedig holttestet találtak,

az áldozat halálát az elsődleges adatok szerint füstmérgezés okozta.

Karácsonyeste maradtak fedél nélkül

A haláleset mellett összesen négy jelentős háztüzet regisztrált az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az épületek mindegyike lakhatatlanná vált, a tűzoltói munka ellenére is.

Teljesen leégett a kerepesi családi ház, húsz lakónak kellett ideiglenes szállást találni Forrás: BM OKF

A Pest megyei Kerepesen, a Gyár utcában egy 100 négyzetméteres családi ház égett ki – itt

húsz lakónak kellett ideiglenesen szállást találni,

a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen pedig öten maradtak fedél nélkül, amikor lángba borult egy tanyaépület.

Lakástűz volt Kunszentmártonon, a Kinizsi utcában is, ahonnan egy személyt füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcsén, a Kossuth utcában pedig egy 150 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete lángolt, innen öt lakót kellett kimenekíteni.

Buszba szorult sofőrt is mentettek

Karambolok is történtek karácsony első napján, ám ezek jóval kevesebb munkát adtak a tűzoltóknak. A legsúlyosabb a felsoroltak közül a szentesi buszbaleset volt: az árokba csapódott busz orra annyira összeroncsolódott, hogy a sofőr beszorult a fülkébe – a súlyosan sérült férfit feszítővágóval szabadították ki, majd kórházba szállították.

Baleset történt Keszthelyen, a Kazinczy utcában is, itt a kora délutáni órákban ütközött össze két személyautó. A karambol helyszínéről három embert vittek kórházba a mentők.