120-an próbáltak illegálisan Magyarországra jutni

menekültek
Hegyeshalom, 2015. szeptember 5. Busszal érkezett illegális bevándorlók a hegyeshalmi magyar-osztrák határ osztrák oldalán 2015. szeptember 5-én. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező migránsokat. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig 120 határsértőt tartóztattak fel az ország területén.
Vágólapra másolva!

Pénteken 52, szombaton 8, vasárnap 50 migránst tartóztattak föl és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb–magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon tíz határsértőt fogtak el, embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás a hétvégén.

Több mint százan próbáltak bejutni illegálisan az országba Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az elmúlt héten a szerb–magyar határ térségében összesen 236 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza az egyenruhások, a megelőző héten – december 12-től 18-ig – ez a szám 274 volt. Más külső határszakaszon és mélységben a héten 51 határsértőt fogtak el.