Lehet, hogy külföldiek támadták meg a soroksári futónőt

Vágólapra másolva!
Várhatóan összehasonlítják a Népligetben október 13-án talált női holttestről rögzített DNS-mintákat a soroksári futónőt három éve meggyilkoló két férfi DNS-ével. A futónőt két, rendszeresen hazánkban járó külföldi, például hajós vagy kamionos ölhette meg – írja csütörtöki számában a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A cikk szerint mindkét gyilkosság szexuális indíttatású és rendkívül kegyetlen volt, ezért a DNS-összehasonlítással a nyomozók kizárják, vagy éppen megerősítik az azonos tettes vagy tettesek verzióját.

Népliget

Október 13-án egy 40 éves asszony lemeztelenített holttestét találta meg egy kutyafuttató a Népliget egyik, prostituáltak által is használt bokros részén. A bestiális módon agyonvert asszony körmei alól vélhetően a gyilkosa bőrfoszlányai kerültek elő, de az sem zárható ki, hogy a gyilkostól származó testnedveket is rögzíteni tudtak a helyszínelők.

Soroksár

Soroksár külterületén a 36 éves helybeli családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én kora este, szokásos kocogása közben támadták meg gyilkosai. A holttestére másnap kora hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadói lemeztelenítették, speciális matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották.

450 embert hallgattak ki

A nyomozók 450 olyan, az áldozattal valamilyen módon kapcsolatba került embert hallgattak ki, számoltattak el, aki összefüggésbe hozható lenne a gyilkossággal, ám valamennyit kizárták elkövetőként. A szakértői vizsgálat végére két ismeretlen európai férfitól származó DNS-minta maradt, a gyilkosoké. Az asszony védekezett, körmei alatt vérnyomokat és bőrfoszlányokat találtak. A nyomozók kriminálpszichológusok közreműködésével

felállították a két tettes profilját.

Eszerint az idősebb támadó volt a domináns, ő erőszakolta, majd fojtotta meg a nőt, a fiatalabb az áldozat lefogásában, összekötözésében segíthetett. A két tettes DNS-e nem mutat rokoni kapcsolatot, így ők az egyik verzió szerint akár munkatársak is lehetnek, akik rendszeresen járnak Magyarországra, mint például dunai hajósok vagy kamionosok.

A két gyilkos DNS-ének összehasonlítása az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével még nem fejeződött be.

A magyar bűnügyi adatbázisban nem találtak egyezést.

A nyomozás január 26-án lejáró határidejét mindenesetre várhatóan meghosszabbítják. Mind a soroksári futónő, mind a Népligetben talált meggyilkolt asszony ügyében továbbra is él az öt-öt millió forintos nyomravezetői díj.