Sok napsütés és jó hideg lesz ma

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kevés felhő és sok napsütés várható. Csapadék nem alakul ki. Napközben fokozatosan gyengül az eleinte még élénk északi szél.

Reggel -4, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken a reggeli párásság megszűnése után változóan felhős idő valószínű - főleg keleten növekedhet meg a felhőzet. Esetleg ÉK-en lehet hózápor. Tovább mérséklődik a légmozgás. Fagyos idő lesz, reggel -10 és -5, délután -3 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton, Szilveszter napján nyugodt téli idő várható. Gyengén felhős, és tartósan ködös, ködfelhős tájak váltakoznak. A tartósan borús tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Reggel -7, délután -1 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap, újév napján is lesznek tartósan ködös, borús tájak, de néhol a nap előbukkanhat. Hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Marad a hideg idő.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Top 5: ingázós autók egymillió forintig. Akár Budapest valamelyik elővárosában lakik valaki, akár vidéki város környékén folyik az élete, jó eséllyel felmerült már benne a kérdés, hogyan lehetne a munkába járást optimálisan megoldani – és lehetőleg olcsón.

Hatvanéves korában meghalt Carrie Fisher, a Star Wars-filmek Leia hercegnője. Az amerikai színésznő a múlt héten súlyos szívrohamot kapott egy repülőúton, akkor sikerült stabilizálni az állapotát, de helyi idő szerint kedden reggel, valamivel kilenc óra előtt meghalt Los Angelesben.

Szinte meztelen képet tett ki magáról Medveczky Ilona.

Carrie Fisher ezért kapta meg Leia hercegnő szerepét.

Egy évszázadban csak kétszer lehet ilyet látni. Átmenetileg be kellett zárni a híres Uluru nemzeti parkot Ausztráliában a rekordmennyiségű eső miatt.

Boldog névnapot

December 29. az év 364. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 2 nap van hátra.

Ma a Kamillákat ünnepeljük.

A Tamara oroszból átvett női név, ami a bibliai Támár nevéből származik, melynek eredeti jelentése: datolyapálma.

Távkapcsoló

  • Assassin's Creed
  • Teljesen idegenek
  • Kaliforniai álom
  • A fegyvertelen katona
  • Egyesült szerelmes államok