A volt szocialista miniszterelnök szerint Gyurcsányra és a Jobbikra is szüksége van az MSZP-nek a 2018-as választason‎. Medgyessy Péter az ATV egyik műsorában beszélt erről.

Medgyessy Péter volt miniszterelnök a parlamentbenForrás: MTI/Kovács Attila

Medgyessy Péter az utóbbi hónapok közvélemény-kutatási adatait elemezte. Ebből jutott arra a következtetésre, hogy 2018-ban csak akkor győzhető le a Fidesz-KDNP kormány, ha

a szocialisták Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója mellett Vona Gábor pártjával is összefognak.

A volt miniszterelelnök szerint az ellenzéki pártoknak arról kellene dönteniük, hogy a parlamenti helyük bebiztosítása élvez-e elsőbbséget, vagy a szekértáborok feletti összefogás.

Ebben a helyzetben egyik oldal sem lehet finnyás" - mondta ki a volt miniszterelnök, majd hozzátette, hogy összefogás nélkül szerinte elmarad a kormányváltás. Azt is mondta, hogy aki ezt nem veszi tudomásul, az csak magát okolhatja és annak el kell számolnia a nép felé.

Plakát-kampány az 56-osok terén 2016 december 7-énFotó: Szabó Gábor - Origo

Miután a DK és a Jobbik is nemet mondott a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra, december elején plakátkampányt indított a kormány melletti békementeket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), amelyen a két pártvezér egyszerre volt látható.

Azt írták, Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor kettőse mellé:

"egymásra találtak".

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője szerint összefogott, "a szélbal és a széljobb".