Dömötör Csaba: Szórakoztató és elszomorító Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatója

2016.12.31. 19:01

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Kunhalmi Ágnes úgy zárta az évet, ahogy a szocialisták eltöltötték: teljes összevisszaságban. Mint azt az Origo is megírta, az MSZP-s politikus furcsán nevetgélt a pénteki sajtótájékoztatóján. A Ripost szerint az is lehet, hogy részeg volt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát egy újságíró kérdezte Kunhalmi Ágnesnek, az MSZP politikusának viselkedéséről. Kunhalmi ugyanis alig tudta befejezni a pénteki sajtótájékoztatóját.Többször elnevette magát, és ő maga is elismerte, hogy "nem áll a helyzet magaslatán".

Kunhalmi Ágnest az M1 Híradójának riportere kérdezte Medgyessy Péter volt szocialista kormányfőnek korábbi kijelentéséről, miszerint az MSZP-nek és a Demokratikus Koalíciónak együtt kellene működnie a Jobbikkal.

Kunhalmi Ágnes félig nevetve azt mondta, nem ért egyet az egykori kormányfővel, azt pedig kizártnak nevezte, hogy a DK összefogjon a Jobbikkal. Arra a riporteri felvetésre, hogy ezt a témát Gyurcsány Ferenc is pedzegette, Kunhalmi Ágnes azt válaszolta: "majd akkor mennek át a hídon, ha odaérnek," ezután ismét elnevette magát. Vagyis, két, egymásnak ellentmondó választ adott ugyanarra kérdésre. Hiszen egyrészt kizárta a baloldal és a Jobbik koalícióját, másrészt arra utalt, hogy majd meglátjuk. Mondhatni, össze-vissza beszélt. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatója épp annyira szórakoztató, mint amennyire elszomorító.

Kunhalmi Ágnes úgy zárta az évet, ahogy a szocialisták eltöltötték: teljes összevisszaságban,

és azt is gondolom, hogy arra valóban jó lenne egy józan, egyenes válasz, hogy az MSZP összefogna-e végül a Jobbikkal, vagy nem - mondta Dömötör Csaba.

Fotó: Bielik István - Origo

A Ripost azt írja, furcsa viselkedése alapján Kunhalmi Ágnes részeg lehetett, esetleg valamilyen más szer hatása alatt állt. De más újságok is arra írtak, hogy a megdöbbentő nevetgélés, az össze-vissza beszéd, a röhögőgörcsök azt valószínűsítik, hogy Kunhalmi Ágnes nem volt józan a saját sajtótájékoztatóján.

Próbáltuk elérni Kunhalmit, hogy megkérdezzük a történtekről, de egyelőre nem értük el. Ahogy az MSZP-t sem, ahonnan arra várnánk választ, hogy lesz-e következménye Kunhalmi meglehetősen furcsa viselkedésének.