Titkos lejárat vezetett az ültetvényhez

Titkos lejárat vezetett a táborfalvai drogültetvényhez.
Vágólapra másolva!
Egy táborfalvai házban találták meg azt az ültetvényt még korábban, amelyhez egy titkos ajtó vezetett. Most fejezték be a nyomozást. 
Vágólapra másolva!
Titkos lejárat vezetett a táborfalvai drogültetvényhez. Forrás: Police.hu

Közel egy évvel ezelőtt, 2016. január 12-én délben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai egy Opel Astrát ellenőriztek a Ladánybene és Tatárszentgyörgy közötti úton. Egy 32 éves tatárszentgyörgyi férfi vezette.

Itt találták meg a drogot Forrás: Police.hu

A vizsgálat során a motortérben 51,5 gramm kábítószer-gyanús növényi anyagmaradványt találtak. Kiderült, hogy egy 30 éves táborfalvai férfi otthonából lopta el a sofőr. A kecskeméti rendőrök házkutatást tartottak a házban. Az egyik melléképületben

egy lejáratot fedeztek fel, ami egy pincébe vezetett.

A föld alatt 40-től 100 centiméterig terjedő magasságú, 244 tőből álló cannabis-ültetvényt, valamint nettó 395 gramm kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványt találtak.

Ezeket már nem szüretelhette le a termesztő, mert elfogták Forrás: Police.hu

A termesztést lopott árammal működő szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította. Ez közel félmillió forint kárt okozott a szolgáltatónak. A lefoglalt virágzó, aratás előtti állapotú növényekről a botanikus szakértő megállapította, hogy kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, amelynek mennyisége a tőszám alapján jelentős - olvasható a rendőrség honlapján.

Növények az ültetvényről, a legmagasabb 100 cm-es volt Forrás: Police.hu

A férfi másik táborfalvai házában a cannabis növények learatott virágzatának szárításához szükséges eszközök mellett 27,72 gramm kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványt foglaltak le. Mivel a termesztővel szemben felmerült a bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja, drogtesztet végeztettek vele, ami

igazolta, hogy fogyasztott drogot.

A közelben élő drogfüggőket három évig "ellátta" a hatalmas ültetvény Forrás: Police.hu

A cannabis-termesztő

2013-tól elfogásáig rendszeresen árult kábítószert

Táborfalván és Lajosmizsén, de a pincehelyiségben megtalált – jelentős mennyiségű, kábítószernek minősülő – növények szüretelése és eladása az elfogása miatt meghiúsult. A nyomozók kábítószer-kereskedelem és lopás miatt őrizetbe vették a férfit, aki 2016. január 13. óta előzetes letartóztatásban van.

Ebben a zacskóban rejtette el a sofőr a drogot az autójában Forrás: Police.hu

A sofőr sem úszta meg. Vele szemben kábítószer birtoklása és lopás megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. Emellett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt az örkényi férfit is, aki többször adott el neki kábítószert. A 28 éves férfi és vevője, a sofőr is szabadlábon védekezett. A rendőrség most befejezte a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal küldte el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Nem csak a tolvaj sofőrt és a termesztőt, hanem egy drogárust is "lekapcsolt" a rendőrség Forrás: Police.hu