Háromezerszer riasztották a mentőket az éjjel

2017.01.01. 09:29

Volt dolguk szilveszter éjjel a mentőknek: jellemzően az alkoholfogyasztás okozott problémát, de volt verekedés, petárdás sérülés is.

A mentők országszerte háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjel, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az állami tévében.

Szilveszterezők a debreceni Kossuth téren 2017. január 1-jére virradó éjjelForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Győrfi Pál közölte: 330 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, akik közül 52 kiskorú volt. Hozzátette: 17 esetről érkezett bejelentés pirotechnikai eszköz okozta sérülés miatt.

Emellett voltak közlekedési balesetek, de verekedések, szurkálások sérültjeihez is riasztották a mentőket - tette hozzá a mentők szóvivője.

Zacher Gábor főorvos szerint az alkoholmérgezéssel felvettek 40 százaléka fiatalkorú voltForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A hírműsorban elhangzott: a Honvédkórház sürgősségi osztályára tizenhét beteget vettek fel, de már valamennyien jobban vannak. Zacher Gábor osztályvezető főorvos tájékoztatása szerint az alkoholmérgezéssel felvettek mintegy negyven százaléka fiatalkorú volt.

A másik fővárosi toxikológiára, a Péterfy Sándor utcai kórházba reggel 8 óráig 27 beteget vettek fel. Egy ember az intenzív osztályra került.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK