52 éves korában meghalt Kakuk György, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, újságíró.

Kakuk GyörgyForrás: MTI/Bruzák Noémi

A Facebook-oldalán jelentették be, hogy kedden délelőtt meghalt Kakuk György újságíró és politikus. Egy kávézóban kapott szívinfarktust. Kakuk György jogot végzett, tagja volt a nemzeti kerekasztal-tárgyalások büntetőjogi albizottságának. 1989-től a Mai Nap, majd a Kurír újságírója, 1992-től a Magyar Televízió és a Magyar Rádió munkatársa. 1995-től mindkét intézménynél külpolitikai szerkesztő volt. 

1998-tól a TV2 koszovói kiküldött tudósítója, majd az EBESZ diplomatájaként tartózkodott a térségben. Kakuk György egy évet töltött Koszovóban abban az időszakban is, amikor a Jugoszlávia elleni NATO-támadás zajlott. 

Az utóbbi években a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja volt. 

„Nagyszerű barátot veszítettünk el”

„Felfoghatatlan veszteség érte a Demokratikus Koalíciót, annak minden tagját, támogatóját, szimpatizánsát. Ma reggel elhunyt Kakuk György, elnökségünk tagja. Nagyszerű barátot, kollégát veszítettünk el váratlanul és felfoghatatlanul. A sokk és a gyász óráiban részvétünket fejezzük ki Gyuri feleségének, gyermekeinek, minden hozzátartozójának” – írta közleményében a Demokratikus Koalíció.