Lokál: Portik Tamás is finanszírozhatja Juhász Pétert

2017.01.03. 10:31

Portik Tamás finanszírozhatja Juhász Pétert, akinek akár több tízmillió forint elköltése, vagy legalábbis annak beígérése sem okoz különösebb gondot - ezt írja a Lokál egy, a '90-es évek éjszakai életét jól ismerő forrására hivatkozva. A lap szerint az Együtt alelnöke azt mondta, hogy nem fél, mert mögötte áll a 13 évre jogerősen elítélt bűnöző.

Portik Tamás egy közvetítőjén keresztül juthat pénzhez Juhász Péter – ezt állította a Lokálnak B. T. A 90-es években a fővárosi éjszakában jól ismert férfi a teljes nevét nem, csak a monogramját vállalta. Azt mondja,az Együtt alelnökét Bécsből finanszírozhatják. Arról is beszélt, hogy a rendszerváltás után "a magyar maffia" – így Portikék is – az osztrákokhoz mentette ki a vagyonát. Százmilliókról van szó, dollárban – mondta. 

Juhász Péter már 2015-ben kapcsolatba kerülhetett Portik TamássalFotó: Adrián Zoltán - Origo

Furcsa ígéretek

Az Együtt alelnökének ezért néhány tízmillió forint elköltése, vagy legalábbis annak beígérése sem okoz különösebb gondot, legalábbis B. T. szerint. Tavaly februárban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében – máig tisztázatlan körülmények között – 20 kigyúrt, kopasz férfi jelent meg, akik megakadályozták, hogy Nyakó István nyújtsa be először népszavazási kezdeményezését. Az ügy komoly vihart kavart, Juhász Péter a Lokál forrása szerint azt szerette volna, ha bebizonyosodik, hogy a Fidesz szervezte az egészet.

B. T. azt mondja, ismeri az NVI-nél akciózó csoport egyik tagját, akinek egy közvetítője le is ült Juhásszal egyeztetni. Péter 100 ezer eurót, vagyis 30 millió forintnál is többet kínált a fiúknak, ha kamerába mondják, hogy az akciót a kormánypárton belülről szervezték – mondta a Lokálnak B. T., aki állítása szerint szintén részt vett ezen a találkozón.

Portik Tamással jó viszonyban lehet Juhász PéterForrás: MTI/Kovács Tamás

Juhász nem fél

Csakhogy Juhász végül meggondolta magát, először ígérgetett, majd elérhetetlenné vált. "Rászóltam, hogy nem a 6-os villamos zsebtolvajait hülyíti, és jobban tenné, ha átgondolná, kit akar átverni. Ekkor közölte, hogy nem fél, mert mögötte Portik Tamás áll" – mondta B. T. Azt is hozzátette, hogy nem ez volt az első eset, hogy az Együtt alelnöke Portikkal takarózott: már 2015 decemberében azt mondta, hogy egy Erika névre hallgató nő közvetít közötte és a 13 éves börtönbüntetését töltő egykori olajbáró között.

Kerestük Juhász Pétert is, az Együtt sajtóosztálya azt válaszolta kérdésünkre: nem igaz, hogy Portik finanszírozza Juhászt.

Hazugság és fütyülés

Mint arról korábban beszámoltunk, megjelent a helyreigazítás a 444-en, amely szerint - Juhász Péter állításaira támaszkodva - valótlanul híresztelték, hogy Rogán Antal Dubajban járt. Juhász Péter korábban a Hír TV-ben azt állította, hogy nem igaz, hogy a bíróság helyreigazításra kötelezte a 444.hu-t, az Indexet és a Népszavát. Az Együtt alelnöke többek között azt állította Facebook-oldalán, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője november 3-án Dubajban járt, és például egy halloweenpartin vett részt. De kiderült, hogy ez nem igaz.

Juhász Péter több ügyben sem mondott igazatForrás: Szabó Gábor - Origo

Még novemberben tüntetést szervezett Juhász Péter. Ahogy fogalmaztak, a kormány korrupciója ellen. A tüntetésnek a „Repüljenek" címet adták. Akkor a Parlamenthez közeli Aulich utcában néhány száz tüntető gyűlt össze. Amikor Juhász a színpadra lépett, többen sípolni kezdtek. Ezután a Juhász-tüntetés rendezői rendőrt akartak hívni a sípolókhoz. Azt mondták később a rendőrök nekik, hogy csak akkor jöhetnek közelebb a színpadhoz, ha elteszik a sípokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK