Családi húsvéton szúrtak mellkason egy férfit

Vágólapra másolva!
Húsvétkor összegyűlt a szalkszentmártoni család, de a férfiak túl sokat ittak, konfliktusuk pedig verekedésig, majd kishíján gyilkosságig fajult.
Vágólapra másolva!

Sokan jöttek össze tavaly húsvétkor egy szalkeszentmártoni családnál, de a közös ünneplésből hamarosan vérontás lett. A házigazda és két fia együtt ivott, az idősebbik fiú azonban valamin összekapott apjával, vitájuk pedig dulakodásig fajult.

Sörösüveggel, szerszámmal verték

A fiatalabb, 29 éves testvér az apa oldalán szállt be a küzdelembe, és

ököllel, sörösüveggel, szerszámmal kezdték ütni a férfit.

A sértett kirohant a konyhába, és szólt gyerekeinek, hogy indulniuk kell, ők azonban még maradni akartak.

Gyerekei előtt szúrta le bátyját

Ebből újabb szóváltás lett – a vitának az vetett véget, hogy a korábban is erőszakosan fellépő testvér belépett a konyhába, és hátulról tarkón vágta bátyját.

A sértett a földre esett, öccse pedig felhúzta a padlóról, és egy 22 centis pengehosszúságú konyhakéssel mellkason döfte.

A vérző áldozatot ezután apja és testvére kihúzták a családi ház udvarára, és értesítették a mentőket. A megkéselt férfi válságos állapotba került, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség január 4-én vádat emelt a késeléssel gyanúsított testvér ellen - életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie, amiért a törvény szerint akár 8 év szabadságvesztésre is számíthat.