Vágólapra másolva!
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azt a konyári férfit, aki 2015 tavaszán megerőszakolta volt élettársát és annak kiskorú húgát, majd halálra szurkálta a nőt - mindez a gyilkos kisfia előtt történt.
Vágólapra másolva!

Legkorábban 35 év múlva szabadulhat a fegyházból a férfi, akit emberölés, a személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és zaklatás bűntette miatt életfogytiglani szabadságvesztésre a Debreceni Ítélőtábla. A brutális bűncselekmény részleteiről korábban az Origo is beszámolt.

Ütött és hízelgett

A bíróság összegzése szerint az elítélt még 2008-ban ismerkedett meg későbbi áldozatával, az akkor 16 éves lánnyal. Két gyerekük született – a férfinek két másik gyermeke is volt egy korábbi viszonyból – kapcsolatuk viszont 2014-től megromlott a vádlott erőszakossága miatt.

A nő többször is elköltözött tőle, de párja mindig visszakönyörögte, hízelegte magát

– hogy aztán újrakezdődjenek a bántalmazások. A nő akkor szakított végleg partnerével, és költözött vissza anyjához, amikor a férfi már gyilkossággal is fenyegetőzött. Az elhagyott vádlott azonban ezután is folyamatosan figyelte és zaklatta volt párját.

Napi bántalmazás előzte meg a tragédiát, de a férfi többször is el tudta hitetni: megváltozik majd. A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Bosszút akart

2015 március 11-én a férfi megtudta, hogy a nő kishúgával Derecskére indult vonattal. A férfi autóba ült, magával vitte előző kapcsolatából született, kiskorú fiát is, és a derecskei vasútállomásra hajtott. Előbb ért oda, mint a sértettek, akiket egy késsel arra kényszerített, hogy beüljenek autójába.

Pokoli percek

Egy bozótos területre mentek, ahol

a férfi megerőszakolta volt partnerét, szexre kényszerítette annak kiskorú húgát is- majd összeszurkálta a nőt, mindezt fia szeme láttára.

A vádlott ezután a két gyereket kiszállította az autóból, rájuk parancsolt, hogy menjenek haza, aztán autózni indult az erősen vérző nővel. Csak este, Pocsajon adta fel magát,

áldozata útközben kivérzett.

A Debreceni Ítélőtábla határozata jogerős, az ellen fellebbezni nem lehet - a férfitől elvették négy gyerekének felügyeleti jogát is.