Viharos és hideg napunk lesz

Németország, orkán
A woman has her hair fluttering in the wind during stormy weather near the lake Ammersee in the small Bavarian village of Herrsching, southern Germany, on March 31, 2015. Storm front "Niklas" sweeping over the whole country reaches a speed of 140 kilometers per hour, according to meteorologists. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön még gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg a Duna-Tisza-közén (egy összeáramlás mentén) várható hózápor, havazás - írja Köpönyeg.hu. Erős, olykor viharos lesz az északi szél. Markáns hidegbetörés várható, napközben semmit sem emelkedik a hőmérséklet.

Délelőtt 0, délután már csak -5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken többnyire derült, de igen fagyos időre van kilátás. Futó hózápor kialakulhat. Reggel már több helyen süllyed -10 fok alá a hőmérséklet, délután is csak -6 fok körüli fagy esélyes. Erős marad az északi szél.

Szombaton marad a derült, de keményen fagyos, zord idő. Hajnalban -20 és -10, délután -10 és -5 fok várható. Az élénk északi szélben még hidegebbet érzünk majd.

Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé lehet hószállingózás, havazás. Reggel -15 és -9, délután -7 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Meghalt Klapka György. Nyolcvannyolc évesen elhunyt Klapka György üzletember.

Megerőszakolt egy szír férfi egy nőt Budapesten. Egy szórakozóhelyen ismerkedett össze egy magát görögnek mondó szír férfi egy fiatal magyar nővel. Szex közben a férfi nagyon erőszakos lett, ezért a nő már nem akarta folytatni az együttlétet. A szír férfi már előzetes letartóztatásban van.

Nagy bejelentést tett a Tesco.

Brutálisan drágák, iszonyatosan rosszak. Téved, aki azt hiszi, hogy az a luxus, ha sok pénzért eszünk finomat. Az igazi hiábavaló pocsékolás, amikor drágán eszünk rosszat.

Új szervet azonosítottak az emberben. Az átminősítéssel most nemcsak a működése, hanem a hasi és emésztő szervrendszeri betegségekben játszott lehetséges szerepe is alaposabban megismerhető.

Boldog névnapot

Január 5. az év 5. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 360 nap van hátra.

Ma a Simonokat ünnepeljük.

A Simon a Simeon név görög Szimón alakváltozatából ered.

Távkapcsoló

Ha épp otthon van napközben, akkor a Mozi+ régi nagy sikereit nézheti meg, 12.20-tól jön Az elveszett frigyláda fosztogatói, utána pedig a Rambo 3., amelyben Stallone már tényleg dühös. 20.25-kor Fábry a Duna tévén, este tízkor Pimasz úr átcuccol az RTL II-n. Ha nem volt elég a kemény fiúkból, Indiana Jones-ból, Rambóból, akkor este 10-kor és 11-kor is irány a Discovery Channel, ott a Halálos fogás.

Heti premierek

  • Pattaya
  • A Nagy Fal
  • A nagy napom
  • Sárkány közeleg
  • A pótolhatatlan Werner doktor
  • Állati nagy szökés