Mínusz 20 fok és rettentő szél vár ránk

Balaton Badacsony tél jég Vendégházak, ahol elbúcsúztathatod az óévet utazás
A befagyott Balaton, háttérben a Badacsonnyal
Vágólapra másolva!
Vigyázzanak magukra és egymásra, mert farkasordító hideg előtt állunk! Cikkünkben a katasztrófavédelem óvintézkedéseit is fontolják meg. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre. 
Vágólapra másolva!

Pénteken nyugaton erősen, máshol gyengén felhős lesz az ég – írja a Köpönyeg.hu. Hózápor főleg a Dunántúlon alakulhat ki. Többfelé marad viharos az északi szél, folytatódik a markáns lehűlés.

Reggel -15 és -10, délután már csak -10 és -3 fok valószínű.

Szombaton zord időre számíthatunk. Reggel -20 és -10, délután -10 és -4 fok közötti fagyos értékeket mérhetünk. Hózápor estétől lehet. A szél erős marad.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, melyből hószállingózás, hózápor bárhol előfordul. Élénk, több helyen még erős lehet az északi szél. Reggel -12, délután -4 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Életveszélyes lehet a hétvégén érkező kemény hideg

A mobilok legyenek feltöltve, figyeljünk arra, hogy mivel és hogyan fűtünk, csak megfelelő műszaki állapotú, a télre felkészített autóval induljunk útnak, ha pedig korcsolyázni támad kedvünk, óvatosan menjünk a jégre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg lesz. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megelőző óvintézkedéseket javasol a lakosságnak.

Lélegzetelállító légi felvételek a Kékestetőről

Pásztor Tamás küldte az alábbi, lélegzetelállító képsorokat. Az Instar Films munkatársaként a Kékestetőn forgattak légi felvételeket. Havas csúcsok alatt és fölött is repültek, így örökítve meg a felhőréteget, néha egy kis napsütéssel megkínálva.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Tudja-e, hogy miért unikum a Mátra az egész világon?

Nagy változás a jogosítványoknál. Egy korábban megjelent tervezet szerint a születési dátumhoz kell igazítani a jogosítványok érvényességét. Januárban be is vezették.

Azonosítatlan objektum közelíti meg a Földet. Jövő hónapban viszonylag közel lesz a Földhöz egy rejtélyes objektum. Tulajdonságai annyira szokatlanok, hogy egyelőre még a NASA szakemberei sem tudják, mi is tart felénk.

Teljes pálfordulás: Kálmán Olga sajátos útja Simicska Lajos szolgálatáig. 2015 előtt még oligarcházta Simicska Lajost Kálmán Olga, de azóta jelentősen megváltozott a műsorvezető gondolkodása ebben a tekintetben, aminek az lett – legalábbis eddig – a csúcspontja, hogy átment a Hír TV-hez.

Így védekezzen a hétvégi rettentő hideg ellen! Jó, ha elolvassa a katasztrófavédelem tippjeit.

Boldog névnapot

Január 6. az év 6. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 359 nap van hátra.

Ma a Boldizsárokat ünnepeljük.

A Boldizsár babilóniai eredetű férfinév, a Baltazár magyaros formája.

Távkapcsoló

Ha borzongani akar, akkor este 10-kor a NatGeón megteheti, jön az Oroszország legkeményebb börtönei, 11-kor pedig a Spektrumon a Nácivadászok, annak is a Haláltábor parancsnoka című epizódja. Ha inkább lazítana, kacarászna, akkor este 8-tól Agymenők, utána pedig Felméri Péter szólóestje a Comedy Centralon. Szombat este Alvin és a mókusok 3. az RTL Klubon, Amerikába jöttem a TV2-n, este 11-től pedig Love Story a Duna TV-n, lehet pityeregni meghatottan. Vasárnap folytatódik a legnézettebb kábeltévés műsor, a Sztárban sztár + 1 kicsi, a hetet pedig ugyanott, a SuperTV2-n zárhatjuk a Bazi nagy görög lagzival.

Heti premierek

  • Pattaya
  • A Nagy Fal
  • A nagy napom
  • Sárkány közeleg
  • A pótolhatatlan Werner doktor
  • Állati nagy szökés