Kalapáccsal verte agyon fiatal szeretőjét a férfi

Vágólapra másolva!
Féltékenység és az ivás együtt vezetett a tompai gyilkossághoz: a vádlott kalapáccsal ölte meg nála jóval fiatalabb szeretőjét, majd elrejtette a férfi holttestét. A gyilkosság miatt jogerősen tíz évre ítélték az elkövetőt.
Vágólapra másolva!

Másodfokon tíz év börtönbüntetést kapott csütörtökön az 57 éves tompai férfi, aki 2013-ban, egy eldurvuló vita után kalapáccsal verte agyon 21 éves, szintén férfi partnerét.

Ital kellett a szexhez

A nős vádlott még a kétezres évek elején épített egy tanyát Tompán, nagyrészt itt is lakott, és gyakran ismerkedett fiatal meleg férfiakkal. 2009-ben találkozott először akkor még 17 éves áldozatával, akivel összebarátkozott, majd össze is jött vele.

Partnere azonban csak akkor volt hajlandó lefeküdni vele, ha előtte ivott – a vádlott ezért is vitte gyakran kocsmába barátját.

Korábban is rátámadt már

Az idősebb férfi ugyanakkor folyamatosan féltékenykedett barátjára, és a pénz miatt is napi rendszerességgel alakultak ki viták: ezek tettlegességig is fajultak, 2011-ben például a vádlott egy

vascsővel háromszor is fejbe vágta a sértettet,

akit előtte rávett, hogy nézzen be a kocsija alá.

A fejfájásra és szédülésre panaszkodó fiatalt a kiskunhalasi kórházban látták el, de csak könnyebben sérült – már ez is komoly előjel lehetett volna, de az áldozat később is találkozgatott partnerével.

Másé sem lehetett

2013 március 4-én, közös ivás és együttlét után, a fiatal szerető meg akarta látogatni egy ismerősét, a vádlott viszont féltékenységi rohamot kapott: a vita hevében egy kalapáccsal többször is fejbe verte barátját, aki holtan esett össze.

Mikor rádöbbent tettére, a gyilkos egy tanyája mögötti gödörben rejtette el a testet,

és eltüntette a bűntényről árulkodó nyomokat.

Az áldozatot előbb eltűntként keresték, természetesen eredménytelenül: júliusban le is zárták az ügyet, ám augusztus 22-én a rendőrök átvizsgálták a tompai tanya környékét, és megtalálták a maradványokat.

Az első fokon eljáró testület tizennégy évre ítélte a tettest, de a Szegedi Ítélőtábla talált említő körülményeket, és tíz évre mérsékelte a büntetést.