Vágólapra másolva!
Támogatja Majtényi György köztársasági elnöki jelölését - írta Kónya Péter országgyűlési képviselő, a Szolidaritás elnöke közleményében. A jelölt azonban nem ő, hanem apja, Majtényi László. Cikkünk megjelenése után Kónya helyesbített.
Vágólapra másolva!

A Szolidaritás a Köztársaságért Párt Elnöksége csütörtökön arról döntött, hogy a párt csatlakozik az "Elnököt a köztársaságnak" civil kezdeményezéshez, és támogatja dr. Majtényi György akadémiai doktor, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökének jelölését a köztársasági elnöki posztra - írta Kónya Péter. A pártelnök a közleményben többször is György keresztnévvel illeti Majtényit, miközben valójában László a keresztneve. Majtényi György Majtényi László fia, történész.

Korábban Majtényi László megtisztelőnek nevezte azt a bizalmat, amelyet civilektől kapott azzal, hogy őt javasolták államfőjelöltnek. Az Elnököt a köztársaságnak! csoport hétfőn nevezte meg Majtényi Lászlót, és arra kérte a parlamenti képviselőket, hivatalosan is jelöljék Majtényit a posztra.

UPDATE:

Kónya Péter később egy újabb közleményt küldött, amiben már helyesen volt leírva Majtényi László keresztneve, és a hibáért elnézést kért.