Elhagyja Magyarországot Colleen Bell

Colleen Bell, Bolek Zoltán, Magyar Iszlám Közösség
Budapest, 2016. március 30. Colleen Bell amerikai nagykövet 2016. március 30-án a budapesti Hotel Aquincumban, a Magyar Iszlám Közösség rendezvényén, amelyen a századik évfordulóját ünnepelték annak, hogy az iszlám törvényesen elismert vallás lett Magyarországon. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Január 20-ával elutazik Magyarországról Colleen Bell. Lejár a nagyköveti megbízása, mivel Donald Trump visszahívja a politikai kinevezetteket. Az amerikai nagykövet a Facebookon köszönt el. A The New York Times arról írt, hogy még a megválasztott elnök beiktatása előtt több nagykövetet hazahív az Egyesült Államok.
Vágólapra másolva!

„Fontos hírt szeretnék ma megosztani veletek. Január 20-án, amerikai nagyköveti megbízatásom végeztével, elutazom Budapestről. Köszönöm, Magyarország, az irántam és családom iránt tanúsított kedvességet és barátságot.

A következő pár hétben formálisan és informálisan is elköszönök majd – írta a Facebookon Colleen Bell amerikai nagykövet.

Colleen Bell amerikai nagykövet elhagyja Magyarországot Forrás: MTI/Marjai János

Bell visszahívása teljesen érthető lépés Donald Trump részéről, mivel a politikai kinevezetteket minden újonnan megválasztott elnök eltávolítja a pozíciójukból.

Visszahívják Obama embereit

Számos amerikai nagyköveti poszt megüresedik rövid időn belül, még Donald Trump megválasztott amerikai elnök január 20-i beiktatása előtt – jelentette diplomatákra hivatkozva a The New York Times. Az amerikai napilap azt írta, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma

december 23-án küldött egy erről szóló táviratot az átmenetet intéző Trump-csapat nevében.

A dokumentum szerint a lépés a tengeren túli politikai kinevezetteket érinti, vagyis azokat a kiküldötteket, akiket a jelenlegi elnökkel, Barack Obamával való szoros kapcsolatuk miatt állítottak egy-egy külföldi nagykövetség élére.