Egész nap nyitva lesz a melegedő

2017.01.07. 08:58

Éjszakára is megnyitja és fűtött sátorral bővíti nappali melegedőjét az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen. A vidéki intézmények is teljes kapacitással működnek.

A szokásos 6 óra helyett 24 órás nyitvatartással és jelentősen megnövelt kapacitással működő csepeli központba nemcsak a hajléktalanokat fogadják be, de mindenkit, aki fűtetlen vagy nem megfelelően fűtött lakásban próbálja átvészelni a nagy hideget.

A rászorulóknak tisztálkodási lehetőséget, valamint étkeztetést is biztosítanak – tudatta közleményében a segélyszervezet, amelynek a munkatársait önkéntesek segítik az éjjel-nappali szolgálatban.

Az utcán is keresik a rászoruló hajléktalanokatFotó: Szabó Gábor - Origo

Az Ökumenikus Segélyszervezet vidéki hajléktalanokat segítő intézményei is a maximális kapacitáson felül működnek. Folyamatosan járják a városokat és a tanyavilágot a segélyszervezet utcai megkereső szolgálatai, a szokásos mennyiségen felüli meleg teával és élelemmel segítve a hajléktalanokat.

A szokatlan hideg miatt Kárpátalján is rendkívüli intézkedésekre volt szükség. Beregszász város vezetésével és több szervezettel együttműködésében január 6-án este krízismelegedő nyílt, ahol a nap 24 órájában várják a rászorulókat, amíg a hideg idő tart.

Az Ökumenikus Segélyszervezet addig támogatja a fűtéshez szükséges brikettel a melegedő működését, amíg szükséges. Az első 1 tonna tüzelőanyagot már ki is szállították a helyszínre.