Solti Péter lett a Klik új vezetője

2017.01.09. 12:46

Az Emmi azt várja Solti Pétertől, a Klebelsberg Központ néven működő egykori Klik új elnökétől, hogy "menedzserszemlélettel" vezesse az intézményt.

Az emberi erőforrások minisztere január 16-ával Solti Pétert, az intézményirányítási és -finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztost bízza meg a Klebelsberg Központ – korábban Klik – elnöki feladatainak ellátásával, közölte a szaktárca.

A központ szakmai elnökhelyettese Hajnal Gabriella lesz, a pénzügyi feladatokat a gazdasági elnökhelyettes, Kotán Attila irányítja a továbbiakban is.

Az Emmi oktatásért felelős államtitkársága egyben köszönetet mondott a szervezet pénzügyi konszolidációjának, valamint az új szervezet kialakításának végrehajtásával megbízott Pölöskei Gáborné és Jenei Zoltán miniszteri biztosok munkájáért.

Mint írták, a Klebelsberg Központ az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy menedzserszemlélettel végezze a feladatait, a rendelkezésre álló erőforrásokat, tudást és lehetőségeket minél hatékonyabban csatornázza be a tankerületi központokon keresztül az iskolákba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK