Folyamatosan dolgoznak a fővárosi munkagépek

Síkosságmentesítő munkagép Budapesten
Vágólapra másolva!
A közterület-fenntartó folyamatosan végzi a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést, így pénteken üzemkezdettől a BKV járatai fennakadás nélkül közlekednek - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt..
Vágólapra másolva!

A fővárost éjjel egy óra körül érte el a csapadékzóna, változó intenzitással, változó halmazállapottal. Volt ahol havazott, volt olyan terület, ahol ónos eső esett.

Az FKF tájékoztatása szerint a havazás előtt megelőző szórást végeztek. Mint írták, az éjszakai műszakban 79 géppel takarították a hótól az utakat és síkosságmentesítettek.

Síkosságmentesítő munkagép Budapesten Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Felhívták a figyelmet arra, hogy a mellékutak ismét havasak, megtisztításukat csak a több mint 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózat rendbetételét követően tudják megkezdeni.
Hozzátették: a nappali műszakban tovább folytatják az utak és a társaság által kezelt közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítését.

Az ingatlanok előtt a járdák takarítása a tulajdonosok, üzemeltetők kötelezettsége. Az FKF azt kéri a közlekedőktől, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

Késnek a váci vonatok

A Budapest-Vác vasútvonalon a havazás miatt 20-30 perces késésekre kell számítani, az ország többi vasútvonalán azonban zavartalan a vasúti közlekedés - közölte a Mávinform péntek reggel.