Magyar Idők: Hadházy kidobta volna az utcára a szomszédját

Hadházy Ákos
Budapest, 2016. december 12. Hadházy Ákos, az LMP frakcióvezető-helyettese azonnali kérdést tesz fel a miniszterelnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. december 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Különböző módokon próbált hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Az ökopárt korrupcióellenes élharcosa egy fogyatékkal élőket foglalkoztató alapítvány munkáját is hátráltatta, és rendszeresen semmibe vesz egy jogerős döntést – írta a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

Utcára kényszerítette volna szomszédját egy szekszárdi lakásért Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós élharcosa – mondta az érintett jogi képviselője, Kulcsár Ágnes a Magyar Időknek. A politikus először eltartási szerződést akart kötni a Bartina utcai házban lakó idős férfival, ám ő elutasította az ajánlatot. Hadházy ekkor keményebb eszközökhöz nyúlt.

Havi 27 ezer forintot vesznek ki a nyugdíjas zsebéből

Hadházy és felesége felújították a háromlakásos – ebből kettő Hadházyéké – ház tetőszerkezetét, papíron több mint két és fél millió forintért. Tartottak egy lakógyűlést, és úgy határoztak, hogy a tulajdoni hányad arányában a nyugdíjas Acsádinak ki kell fizetnie a rá eső félmillió forint körüli részt. Acsádi Róbert képviselőjének elmondása szerint ezt az idős férfi nem tudta teljesíteni,

Hadházy pedig azonnal jogi útra terelte az ügyet.

Az eljárás végén a szomszéd 70 ezer forintos nyugdíját havi 23 ezer forinttal terhelték meg, amivel szinte lehetetlen helyzetbe hozták.

Hadházy nem kegyelmezett az idős embernek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus az első adandó alkalommal végrehajtást kért, felbecsültette az ingatlant, és azt akarta, hogy bocsássák árverésre. Az értékbecslő – az ügyvéd szerint – meglepően alacsony árat mondott: lakottan kevesebb mint másfél millió forintra értékelte az összközműves, téglaépítésű házban található garzont. „Ez ellen kifogást emeltünk, és részletfizetést kértünk, amit jóváhagytak. Ugyanakkor most már havi 27 ezer forinttal kell törleszteni Acsádinak” – mondta az ügyvéd.

A zöldbáró és a strómanok

A Tolna megyei „zöldbáró”, Georg Albert Freiherr von Twickel gyanús földszerzési manővereiről elsőként portálunk készített tényfeltáró cikket. Mint kiderült, az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök

Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében

Tolna megyében. A megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak. Twickel földterületei egyre csak nőnek, amiket strómanok segítségével szerzett meg. Ezt követően a TV2 Tények találta meg azokat a strómanokat, akik „nevükre vették” a földeket.

Hadházyról az is kiderült, hogy imádja a repülést. Luxushobbijáról több képet is megosztott közösségi oldalán, valamint az ATV-n is részletesen beszámolt. Az ökopárt társelnökének környezetszennyező hobbija több párttársát is felháborította a Ripost szerint.