Okiratgyár működött egy budapesti férfinél

2017.01.13. 10:46

Személyi igazolványt, lakcímkártyát, vezetői engedélyt, útlevelet, adókártyát, mozgásában korlátozott személy parkolási igazolását és érettségi bizonyítványt is hamisított egy budapesti férfi.

Hamis okmányok arzenálját találták egy budapesti lakásbanForrás: Police.hu

A 45 éves férfi megrendelésre dolgozott - írta meg a police.hu. Számtalan jó minőségű hamis közokiratot készített. Amikor január 10-én az otthonában és más helyszíneken is házkutatást tartottak a nyomozók, megtalálták a hamis közokiratok előállításához szükséges eszközöket:

a présgépet, számítógépeket, laptopokat, scannereket, nyomtatókat, acélvágólapokat és a nagyítókat is.

Mindent legyártott, amit megrendeltek tőleForrás: Police.hu

Ezek mellett plasztik kártyákat, bizonyítvány-borítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, hologram matricákat, adókártyákat, kitöltetlen forgalmi engedélyeket is lefoglaltak.

Több elkészített hamis közokirat is előkerült a lakásából, valamint különböző hatóságok és intézmények száraz bélyegzői, vezetői engedély H betűjelzése és eredeti okmányok fénymásolatai is.

Profi eszközökkel dolgozott az okirathamisítóForrás: Police.hu

Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint a férfi személyi igazolványt, lakcímkártyát, vezetői engedélyt, útlevelet, adókártyát, mozgásában korlátozott személy parkolási igazolását és érettségi bizonyítványt is hamisított.

A férfit elfogták, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság tegnap el is rendelt. A férfi ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közokirat-hamisítás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. 

Bizonyítványt is hamisítottForrás: Police.hu