Kamionstop Zala megyében és több határátkelőnél

2017.01.13. 18:55

Zalában a 86-os és a 61-es főút teljes megyei szakaszán korlátozták a teherjárművek forgalmát, és nem közlekedhetnek a kamionok a horvát és szlovén határátkelőkön sem – közölte pénteken a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A késő délelőtt megindult intenzív havazás miatt a 86-os főút teljes zalai szakaszán, a vasi megyehatártól a szlovén határig a rendőrség 16 órától korlátozta a 3,5 tonnánál nagyobb összsúlyú gépjárművek forgalmát. A 61-es főút Zala megyei szakaszán, valamint az oda csatlakozó nagykanizsai Kaposvári úton szintén 16 órától nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú járművek.

Rendőrök állítják meg a forgalmat a sűrű hóesésben a 61-es úton NagykanizsánálForrás: MTI/Varga György

Az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalát a 196. kilométernél nem sokkal 18 óra előtt teljes szélességében lezárták, mert szalagkorlátnak ütközött egy 40 tonnás kamion. A 75-ös főút Zágorhida és Bak közötti szakasza délután fél négy óta csak egy nyomon, személygépkocsival járható.

Horvátországba csak hólánccal

A rendőrség tájékoztatása szerint a havazás miatt

a horvát és a magyar hatóságok is korlátozták a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek számára a határátlépést. A horvát hatóságok 17 órától nem engedik be Horvátországba Letenyénél a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan, de csak hólánccal rendelkező járművekkel lehet belépni Horvátországba.Az intenzív havazástól csúszóssá vált utak miatt a magyar hatóságok a rédicsi határátkelőhelyen megtiltották a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek belépését Magyarországra. A rendelkezés visszavonásig érvényes, a teherautók a kijelölt parkolókban várhatják meg a korlátozás feloldását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK