Közterület-felügyelőket vertek Józsefvárosban

2017.01.16. 13:41

Közlekedési szabálysértés miatt akartak bírságolni a közteresek, a vietnami sofőr viszont erősítést hívott: fémcsővel, puszta kézzel verekedtek a Golgota téren.

Kattant a kerékbilincs, ez vezetett tömegverekedéshez vasárnap kora délután a józsefvárosi Golgota téren. Az összecsapásban több közterület-felügyelőt is bántalmaztak.

Hívta a főnököt

A közteresek egy vietnami állampolgárságú sofőrt intettek le, mert nem tartotta be a kötelező haladási irányt. Helyszíni bírsággal akarták sújtani,  ám a férfi elfutott, és hamarosan a főnökével tért vissza.  A két vietnami akkor érkezett meg, amikor a felügyelők épp kerékbilincset szereltek fel a kocsira – ezt látva veszekedni, majd dulakodni kezdtek a közteresekkel. 

Csővel és ököllel

Már tartott a verekedés, amikor a harmadik gyanúsított is a helyszínre ért: először egy 

fémcsővel hadonászott, ám végül ököllel kezdte ütni az egyik felügyelőt. Az eldobott csövet viszont felkapta társa, és rácsapott a másik közteres kézfejére, könnyű sérüléseket okozva.

A rendőrségi közlemény alapján a három vietnami férfi közül ketten vettek részt a verekedésben: egyiküket a helyszínen elfogták az időközben riasztott járőrök, ismeretlen társa viszont elmenekült, őt jelenleg is keresi a rendőrség. 

Az elfogott férfi ellen hivatalos személyi elleni erőszak gyanújával indult eljárás, várhatóan előzetes letartóztatásba kerül.