Megszűntek a problémák Dunaújvárosban

2017.01.16. 10:20

Megszűnt mindenféle probléma, mind a távfűtés, mind a melegvíz-szolgáltatás tökéletesen működik - tájékoztatott a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) hőszolgáltatási üzemigazgatója hétfőn.

S. Hegedűs Ambrus elmondta, hogy az elmúlt napokban a távfűtéssel nem volt gond. A vízszolgáltatás esetében a nyomáscsökkenés miatt előfordult, hogy az emeletes házak felsőbb szintjein esetenként csak csöpögött a csapból a víz. Ilyenkor nem volt melegvíz, de az összefüggött a hidegvíznyomással.

A DVCSH honlapján korábban arról adott tájékoztatást, hogy Dunaújváros ivóvíztermelésével kapcsolatban nehézségek merültek fel az elmúlt napokban. A Duna tartósan extrém alacsony vízállása, az ezzel egyidejűleg fennálló rendkívül hideg időjárás, a víztermelő csápos kutakban lévő igen hideg víz együttesen azt eredményezik, hogy a parti szűrésű kutakból csak rendkívüli erőfeszítésekkel és a normál üzemmenethez képest kisebb hozammal termelhető ki az ivóvíz.

A víztermelési kapacitás azonnali növelése érdekében a szolgáltató folyamatosan végzi a csápos kutak kapacitásnövelő munkálatait, amelyek része újabb, további nagyobb teljesítményű szivattyúk beépítése a csápos kutakba. Elkezdték a víztermelő kutak úgynevezett csápjainak ipari búvárok igénybevételével történő tisztítását is.