Századvég: Egyre népszerűtlenebb Vona Gábor

2017.01.16. 14:48

Folyamatosan csökken a Jobbik elnökének népszerűsége – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből. A megkérdezettek túlnyomó többsége az Orbán Viktor által vezetett Fideszt alkalmasabbnak tartja a kormányzásra, mint Vona Gábor pártját.

Vona Gábor népszerűsége a népszavazás óta jelentősen csökkent – derült ki a Századvég felméréséből. A politikus megítélése Gyurcsány Ferenchez hasonlóan kifejezetten kedvezőtlen, míg Orbán Viktor továbbra is a legnépszerűbb politikai vezető Magyarországon – olvasható a 888.hu-n.

A kutatás tanúsága szerint továbbra is Orbán Viktor a legnépszerűbb hazai politikus, minden második válaszadó kedvező véleményt formált a miniszterelnökről, negatív véleménye a megkérdezettek 42 százalékának volt.

Gyurcsány még népszerűtlenebb, mint Vona

Ezzel szemben Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc megítélése továbbra is kifejezetten kedvezőtlen. Vona Gáborról a megkérdezettek több mint kétharmada (67 százaléka) rossz véleménnyel van, 19 százalék kedveli, 13 százaléknak pedig nincs véleménye róla. Gyurcsány Ferencről a lakosság 76 százaléka formált negatív véleményt, és 14 százalék pozitívat.

A kutatás szerint a magyarok döntő többsége (61 százaléka) az Orbán Viktor által vezetett Fideszt alkalmasabbnak tartja a kormányzásra, mint Vona Gábor Jobbikját.