Füvet is termesztett a milliókat lopó álrendőr

2017.01.17. 15:45

Hárommillió forintot lopott áldozatától a gyanú szerint amagát rendőrnek kiadó nagybaracskai férfi, aki otthon professzionális marihuánaültetvényt nevelgetett.

Feketén árusított takarmány miatt húztak csőbe egy csávolyi gazdát: az idős férfi félelmében gondolkodás nélkül átadta pénzét, amikor 2015 decemberében két, láthatósági mellényt viselő férfi akarta megbírságolni.

Az állítólagos rendőrök a visszaélésre hivatkozva "lefoglalták" a 3 millió forintnyi készpénzt, és először az sem volt gyanús a sértett számára, hogy a két ismeretlen bevizsgálásra hivatkozva elvitte az összeget.

Lopás miatt keresték, fűvel bukott le

A gazda végül az igazi rendőrök segítségét kérte, akik lopás gyanújával indítottak nyomozást. A vizsgálat közben figyeltek fel egy 44 éves nagybaracskai férfira, akinél 2016 júniusában – fél évvel az elsődleges bűnügy után – házkutatást tartottak. Így derült ki, hogy a gyanúsított egy profin berendezett,

lakáson belüli füvészkertben 90 fő marihuánát gondoz,és közel másfél kilónyi füvet már le is szüretelt.

A fűvel lebuktatott férfi egyébként tagadta a lopást, és az eljárás folyamán végig szabadlábon védekezett. A Bajai Rendőrkapitányság a napokban lezárta az ügyében folytatott nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek – az álrendőr társát viszont még nem sikerült elkapniuk.