A bűnöző Portiknak dolgozott Juhász Péter, pert vesztett a Ripost ellen

Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én
Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én
Vágólapra másolva!
Újabb pert vesztett a bíróságon Juhász Péter, most a Ripost ellen nem sikerült elfogadtatnia a keresetét. A bíróság ítélete szerint Juhász Péter és Portik Tamás kapcsolata bizonyított, mivel a 15 évre jogerősen elítélt bűnözőnek végzett sajtófigyelést. Az Együtt alelnökét Portik keresztlánya buktatta le. Nem ez az első eset, hogy Juhász pert veszít, legutóbb világosan kiderült, hogy nem mond igazat Rogán Antal állítólagos utazásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

"Juhász Péter hazudott: Portik Tamás keresztlánya lebuktatta" című, a Ripost oldalán megjelent cikk miatt indított pert a lap ellen az Együtt alelnöke. A Fővárosi Törvényszék a politikus keresetét elutasította. A bíróság indokolásában előadta, hogy Juhász az általa közzétett Facebook- videóüzenetben "maga mondta el, hogy F. Erika részére, aki általa is tudottan a börtönben ülő bűnöző Portik Tamás kapcsolattartója, szívességeket tett"

Újabb pert vesztett Juhász Péter Forrás: Szabó Gábor - Origo

- olvasható a Ripost oldalán.

Juhász tudta, kinek dolgozik

Juhász a bíróság szerint tudott arról, hogy ezt a tevékenységet végeredményben az elítélt bűnöző, Portik Tamás részére végzi. Legalább két alkalmat a felperes is elismert, így az a körülmény, hogy ezt az alperesi újságíró „rendszeresnek" minősítette, legfeljebb újságírói túlzásnak minősíthető, azonban helyreigazításra okot nem adhat, hiszen az úgynevezett

„ténybeli alap" a közlés kapcsán megállapítható.

Juhász a tárgyalás után közzétett Facebook-videójában egyoldalúan számolt be az ügyről, elfelejtette megemlíteni a számára vesztes kereseti kérelmet. Pedig már bírósági ítélet is alátámasztja Juhász Péter és Portik Tamás kapcsolatát.

Bírósági ítélet is alátámasztja Portik és Juhász kapcsolatát Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Döntött a bíróság: nem mondott igazat Juhász

2016 végén pedig megjelent a helyreigazítás a 444-en, amely szerint – Juhász Péter állításaira támaszkodva – valótlanul híresztelték, hogy Rogán Antal miniszter Dubajban járt. Juhász a Hír TV-ben azt állította, hogy

nem igaz, hogy a bíróság helyreigazításra kötelezte a 444.hu-t,

az Indexet és a Népszavát. Az Együtt alelnöke többek között azt állította Facebook-oldalán, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője november 3-án Dubajban járt, és például egy halloweenpartin vett részt. Mindezekről kiderült, hogy egy szó sem igaz belőlük.

Sok pert vesztett Juhász

Juhász Péterrel összefüggésben Rogán Antal és Belváros-Lipótváros Önkormányzata összesen 20 darab sajtó- és 2 darab személyiségi jogi pert nyert meg. Akikkel szemben Rogán Antalnyert: hir24.hu; propeller.hu; Blikk napilap; blikk.hu; ATV ; atv.hu; nol.hu; index.hu; 444.hu; nepszava.hu; Varju László; Gréczy Zsolt; Demokratikus Koalíció.