Csőkulccsal verték halálra az idős férfit - két mobiltelefonért

Vágólapra másolva!
Előbb az unokája lopta meg, később kirabolták és halála verték az idős csemői férfit  - a támadók másodjára csak két mobilt és órákat tudtak elvenni az áldozattól.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség a Csemőn brutálisan halálra vert, 89 éves férfi ügyében: az idős áldozatot unokája is meglopta, később pedig lakásában támadtak rá vélt értékeiért.

Barátot a börtönből

A magányosan élő, pénzét egy rejtekhelyen tartó férfit csak néha látogatták meg gyermekei és unokái. Az unokák egyike összebarátkozott egy börtönből frissen szabadult, nagykőrösi lakossal, és elárulta neki, hogy nagyapja kisebb vagyont spórolt össze.

Költséges látogatás

2015 januárjában a két férfi együtt látogatott el a sértetthez, és míg az újdonsült ismerős kihívta az utcára az idős embert,

unokája 700 ezer forintot emelt el a rejtekhelyről.

A pénzt hamar felélték, és a börtönviselt vádlott úgy döntött, még többet is lehetne zsákmányolni az öregtől, ha kell, erőszakkal. Tervéhez nagykőrösi ismerősöket, két férfit és egy nőt is megnyert, és egy év múlva, 2016 januárjában együtt mentek el a csemői sértetthez.

Gyilkosság, fillérekért

A házba csak egyik férfi ment be közülük:

csőkulccsal kezdte ütni az áldozatot,

fejét és lábát verte, de az erősen vérző, legyengült öreg így sem árulta el, hol tartja maradék pénzét.

A támadó így csak némi bizsut, órákat és két mobilt zsákmányolt a házból –

az órákat később elrejtették, a telefonokat eldobták.

A kivérzett férfit magára maradt, és nem tudott segítséget kérni, a helyszínen meghalt.

Életfogytiglan lehet belőle

A Pest Megyei Főügyészség a sértettre támadó férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolta meg, amiért akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.

Társai ellen ugyanakkor elfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és lopás miatt emeltek vádat.