Focicsapatnyi dílert fogtak a kecskeméti nyomozók

kecskeméti
Készenléti és bevetési egységek kísérnek egy dizájnerdrog miatt gyanúsított kecskeméti férfit
Vágólapra másolva!
Tizenegy emberre csaptak le kedden a kecskeméti nyomozók és a megyei bevetési egység, dizájnerdrogok miatt tartottak rajtaütést.
Vágólapra másolva!

Összehangolt akcióban, több kecskeméti és vidéki helyszínen 11 embert kaptak el kedden a nyomozók, egy dizájnerdrogos hálózat tagjai után kutatva - a rajtaütést készenléti egységek és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési csoportja is segítette.

Kisebb tömeget fogtak el

A focicsapatnyi elfogott személy közül aztán

kilenc főt gyanúsítottak meg új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel, egy gyanúsított kivételével pedig mindenki őrizetbe került.

A házkutatások során a drog terjesztéséhez és porciózásához szükséges eszközöket és autókat foglaltak le a rendőrök.

Készenléti és bevetési egységek kísérnek egy dizájnerdrog miatt gyanúsított kecskeméti férfit Forrás: Police.hu

Hogy milyen kábítószert találtak és mekkora mennyiségben, milyen értékben árulhatták ezt a csoport tagjai, arról a rendőrség nem árul el részleteket - úgy tudjuk, az ügy viszonylag frissnek számít, így az sem kizárt, hogy további letartóztatások, házkutatások is várhatóak.

Nógrádban is razzia volt

Egy hét alatt ez a második kiterjedt, dizájnerdrogot érintő rendőrségi rajtaütés: január 11-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és bevetési egységei fogtak el egy kilenc fős, szervezett kábítószer-terjesztéssel gyanúsított csoportot, akiket már közel fél éve megfigyeltek.

A sorozatos házkutatások során akkor egy kiló tiszta, és két kiló bekevert dizájnerszert, vélhetően herbált foglaltak le a gyanúsítottaknál, akik az eddigi adatok szerint Nógrád mellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyében is terjesztették a szert.