Vágólapra másolva!
Vigyázzanak magukra és egymásra, mert farkasordító hideg előtt állunk! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön ragyogóan napos, kristálytiszta, de tartósan fagyos időre számíthatunk – írja a Köpönyeg.hu. Reggelre zord hideg várható

−20, −10 fokos értékekkel, délután is mindenhol fagyni fog.

Péntek hajnalban főleg ÉK-en zúzmarás köd képződik, amely tartósabban megmaradhat. Egyébként gyengén felhős, napos idő ígérkezik, csapadék nélkül. Reggel rendkívül hideg lesz −21 és −10 fok közötti hőmérséklettel, délután mindössze −7 és −2 fok valószínű.

Szombaton gyengén felhős és tartósan ködös tájak váltakoznak. A ködfelhős részeken hószállingózás, zúzmara is kialakul. Dermesztő hideg valószínű.

Vasárnap marad a csendes, igen hideg idő. Zúzmarás köd több helyen várható. Ónos szitálás, hószállingózás is előfordul.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Bevezethetik az egy útra szóló autópálya-matricát.

Őrjöngenek a Jobbikban Vona mecsetépítése miatt. Óriási felháborodást okozott a Jobbik-közeli hírportálok olvasói között Vona Gábornak az a kijelentése, hogy engedélyezné a mecsetek építését Magyarországon.

Kommandósok jelentek meg a Corvin-negyedben.

Túl nagy súlyt próbált felemelni, eltört a gerince – videó.

Ötmillióval csökkentheti lakáshitelét.

Boldog névnapot

Január 19. az év 19. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 346 nap van hátra.

Ma a Sára ünnepeljük.

A Sára héber eredetű bibliai női név, jelentése: hercegnő, fejedelemasszony. A Sarolta névvel csak önkényesen kapcsolták össze.

Tévéműsor

A TV2 az NCIS: Los Angelesből, az RTL Klub a Válótársakból, a Viasat3 az Észbontókból ad újabb részt, a Duna TV-n 20.25-től Fábry szórakoztatja a közönséget. Az HBO-n 28 nappal később szabadulnak el a zombik, a Humor+-on indul a Cleveland Show negyedik szezonja, a LifeNetworkön a Véznák kontra dagik kezdődik elölről.

Heti mozipremierek

  • Széttörve
  • xXx: Újra akcióban
  • A számolás joga
  • Balerina
  • Utazás apánkkal
  • Ez csak a világ vége