80 milliós luxusjachtot üzemeltet Puch László családja

Vágólapra másolva!
Az MSZP egykori országgyűlési képviselője és pártpénztárnoka, Puch László felesége és gyerekei a fő tulajdonosok a Direkt36 szerint abban a horvátországi cégben, amelyik - mások mellett egy 13 méteres luxus katamarán vitorlást üzemeltet az Adrián.
Vágólapra másolva!

A volt szocialista politikus régóta a vitorlázás szerelmese, még a jugoszláv hábrú idején is lejárt az Adriára, hogy szenvedélyének hódoljon, néhány éve pedig egy 7 méter széles és 13 méter hosszú, négy hálófülkés luxuskatamarán kényelmét élvezheti, ha Sibenikben jár.

A vitorlást - szezontól függően - 800 ezer és 1,5 millió forint közötti összegért lehet kibérelni egy hétre, de ebben a díjban nincs benne az ellátás és a hajóvezető fizetése.

A Direkt36 írt arról is, hogy

milyen szövevényes céghálózat révén jutott Puch László érdekeltségébe a becslések szerint 80 millió forintot érő hajó.

A volt politikus szerint 2014-ben, a parlamentből történt távozásakor leadta felesége nem nyilvános vagyonnyilatkozatát, amelyben azért nem szerepeltek a horvátországi cégei és a hajó, mert a vagyonnyilatkozati szabályok szerint csak a közvetlen érdekeltségeket kell bevallani, az áttételesen birtokolt vagyont nem.