Rágalmazott a meztelen jobbikos polgármester

Vágólapra másolva!
Janiczak Dávidot jogerősen bűnösnek találta folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében a bíróság, ezért megrovásban részesítette. A decemberi meztelen fotójával felháborodást keltő ózdi jobbikos polgármester hiába fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, a bíróság lényegében helybenhagyta azt - írja az atv.hu.
Vágólapra másolva!

A tavaly a Jobbik alelnökévé választott Janiczak első célpontja ózdi polgármesterként az előző polgármester kabinet- és kampányfőnöke, Vitális István lett, akiről azt írta a Facebookon, hogy négy év alatt 50 millió forint közpénzt keresett meg vagy költött el - erről írt az atv.hu.

A város lakóinak pedig azt mondta, hogy szakértők is azt vizsgálják, hogyan lehetne ennek a pénznek egy részét visszaszerezni:

- mondta Janiczak Dávid.

Vitális többször is felszólította a jobbikos polgármestert, hogy kérjen bocsánatot, de ő ezt nem tette meg. Ezért a Fidesz-KDNP helyi képviselője a bírósághoz fordult, az Ózdi Járási Bíróság pedig

bűnösnek találta Janiczak Dávidot folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, mivel egyetlen állítását sem tudta bizonyítani, ezért egy év próbára bocsátotta.

A polgármester az ítélet ellen fellebbezett, az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódott.

A mai ítéletben a bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét,

annyi módosítással, hogy Janiczakot a feltételes elítélés kiáltásba helyezése helyett megrovásban részesítették.

Janiczak Dávid néhány hete meztelen fotót közölt magáról, ezzel arra próbált utalni, hogy lehallgatják. Később az derült, hogy éppen ő tervezett másokat lehallgatni. A meztelen fénykép és a lehallgatási botrány szakértők szerint a Jobbik belső háborújának egyik újabb fejezete.