Vágólapra másolva!
Az Idős Demokraták Szövetsége nevű formáció a nyugdíjasokat megnyerve indulna a 2018-as választásokon. A szervezet a napokban jelentette be, hogy párttá alakul, és egyelőre nem akar együttműködni más párttal. A válasz.hu azt írja, a szervezet alapítója Kabai Tibor balos kötődésű, Botka László szegedi polgármester híve, aki pár éve még vizitdíj-automatákkal házalt. 
Vágólapra másolva!

Január végén lép a nyilvánosság elé, s februárban kezd politikai pártként működni az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ)- írta meg a 168óra. A lapnak a leendő párt alapítója, Kabai Tibor azt mondta, indulni akarnak a 2018-as országgyűlési választásokon, és egyelőre nem akarnak együttműködni semmilyen létező párttal.

A válasz.hu azt írja: Kabai Tibor 2011 után még a Pannon Tikett Kft. ügyvezető igazgatója volt, és e minőségében

házalt az orvosoknál a cége által kifejlesztett, nettó 165 ezer forintért kínált vizitdíj-automatákkal.

A portál szerint Kabai politikai felfogásáról árulkodik, hogy tavaly ősszel Facebook-oldalán megosztott egy hírt Botka László, az MSZP mostani miniszterelnök-jelöltje fotójával, mely szerint Szeged minden üres lakását a rászorulóknak adja.

2011-ben pedig „Elég a megszorításokból! Írd alá a petíciót és csatlakozz a virtuális tüntetéshez!" kommentárral közzétette az LMP petícióját az „Orbán-kormány szegényellenes megszorító gazdaságpolitikája" ellen.

A válasz.hu emellett emlékeztet Kabai az ATV-nek adott interjújára, ebben Kabai elmondja, hogy legfőbb céljuk a mindenkinek alanyi jogon járó alapnyugdíj bevezetése, a javaslat alátámasztására szolgáló adatok közlésekor hangsúlyosan a Policy Agenda nevű intézetre hivatkozott.

Az intézet vezetői között viszont ott van Krausz Péter, a kutatási igazgató pedig

a szocialisták háttérembereként ismert Belyó Pál közgazdász.