Pert nyert a Lokál Vonával szemben

Vona Gábor
Budapest, 2016. november 11. Vona Gábor, a Jobbik elnöke távozik Coming out. Gyarló ember vagyok címmel tartott sajtótájékoztatójáról a Képviselői Irodaházban 2016. november 11-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Le lehet írni, hogy törésvonalak vannak a Jobbik vezetésében, és azt is, hogy Vona Gábor alatt inoghat az elnöki szék – írta a Lokál, miután a bíróság ítéletet hozott a Jobbikkal szembeni sajtóperében.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság első fokon elutasította azt a Vona Gábor megrendelésére induló keresetet, amellyel a Jobbik megpróbálta elérni, hogy a Lokál helyreigazítson egy tavaly november végén megjelent cikket – számolt be a Lokál a sajtóperről.

A Jobbik által kifogásolt cikkben a lap többek között azt írta, hogy a pártelnök diktátorként irányítja a Jobbikot,

az elnökséget megkerülve arról is egy személyben döntött, hogy a letelepedési kötvények kivezetéséhez kötik a betelepítési kvóták elleni alkotmánymódosítás megszavazását.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Forrás: MTI/Mohai Balázs

A lap szerint Vonáék nem a cikk állításait vitatták, hanem azt, hogy a pártvezér körüli jobbikosok bármelyike is "kibeszélt" volna a lapnak. A vádat ugyanis csak úgy lehet cáfolni, ha felfedik, ki vagy kik azok, akik szivárogtattak, ez az információ pedig "láthatóan mindent megér a Jobbiknak, még azt is, hogy újságírókat hurcoljon meg a bíróság előtt" – kommentálta az ítéletet a lap.