A busztársaság sem érti, miért lehetett idegen sofőr buszukon

2017.01.21. 14:02

Két tapasztalt magyar sofőr is utazott a Pizolit Kft. Olaszországban lángba boruló turistabuszán. A társaságnál azt mondták, nem értik, mit kereshetett egy francia vezető a volánnál. Szerintük a korábbi hírekkel szemben magyar sofőr vezette a buszt.

A Pizolit Busz Kft. turistabuszával utaztak a Verona mellett balesetet szenvedő magyar diákok. Az iskola tanulói mindig ugyanabba a francia hegyi üdülőbe tértek vissza sítáborozni – mondta el Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál gimnázium igazgatója.

Ők sem értik

Megkerestük a Pizolit Kft.-t, a cég egyik munkatársától úgy tudjuk, hogy még a társaság sincs teljesen tisztában a baleset előzményeivel.

"Két tapasztalt magyar sofőr volt a buszon, nem értjük, mit keresett egy francia állampolgár a volánnál, ha tényleg ott ült, ahogy azt a hírekben hallottuk" – mondta az alkalmazott, aki szerint a buszt valójában magyar sofőr vezette. Egyúttal cáfolta, hogy a megengedettnél többen lettek volna a turistabuszon.

Mint elmondta, a buszon 57 utas és 2 sofőr utazhatott.

A kft. ügyvezetőjét csak sokadik próbálkozásra sikerült elérni. A férfi az Origónak azt mondta, mélyen megrázta őket az a baleset, és a hatóságokkal együttműködve próbálják kideríteni, mi okozhatta.

A péntek éjjel történt tragikus buszbalesetben az eddigi adatok szerint tizenhat ember meghalt, három utas állapota válságos, tízen pedig súlyosan megsérültek.

A hozzátartozók ezen az ügyeleti számon érdeklődhetnek a milánói főkonzulátusnál a diákok állapotáról és az újabb fejleményekről:

0039/339-62-19-517