Orbán Viktor: Imáimmal a gyászolók mellett vagyok

Vágólapra másolva!
"Minden család, közösség, nemzet számára a fiatal életek, gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás" - írta Orbán Viktor miniszterelnök az éjszakai olaszországi buszbalesettel kapcsolatban az MTI-nek elküldött nyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök írt arról is, utasította a magyar hatóságokat, hogy mindent kövessenek el a helyzet teljes körű tisztázása érdekében.

- zárul Orbán Viktor nyilatkozata.

Telefonon egyeztettek

A miniszterelnök telefonon beszélt a történtekről az olasz kormányfővel. Paolo Gentiloni részvétét fejezte ki az egész országnak az éjszakai olaszországi buszbaleset miatt, melyben 16-an meghaltak. Gentiloni tájékoztatta magyar kollégáját a balesettel kapcsolatban rendelkezésére álló információkról, és arról, hogy az olasz mentőegységek és egészségügyi intézmények minden tőlük telhetőt megtesznek a sérült magyarok lehető legjobb ellátásáért.

Orbán Viktor megköszönte a tájékoztatást és az olasz hatóságok munkáját. Majd megkérte partnerét, hogy az olasz és a magyar állami szervek alakítsanak ki szoros együttműködést annak érdekében, hogy tisztázódjanak a tömegkatasztrófa körülményei, illetve az áldozatokat és a sérülteket mihamarabb sikerüljön Magyarországra szállítani.

Áder János részvétnyilvánítása

Részvétet nyilvánított Áder János köztársasági elnök is a péntek éjszakai olaszországi busztragédia áldozatai hozzátartozóinak, az államfő szerint az egész ország osztozik a gyászban. Áder János mély megrendüléssel értesült a magyar gimnazistákat ért tragikus buszbalesetről. "Az elhunytak szüleit, testvéreit, hozzátartozóit, osztálytársait és tanárait ért gyász ma mindannyiunké" - írta.

"A szomorú hír minden édesanyában és édesapában ugyanazokat a szorongató érzéseket hívja elő, mert senki sem adhatja vissza szeretteiknek azok életét, akiket örökre elragadott ez a tragikus baleset. Lélekben közösen reménykedünk a baleset túlélőinek mielőbbi és maradéktalan felépülésében" - fogalmazott az államfő.
Áder János egyúttal megköszönte a mentésben résztvevők, valamint az olasz és a magyar szervek munkáját.