Egy igazoltatás buktatta le a fegyvereket rejtegető férfit

Vágólapra másolva!
Fegyvereket: pisztolyt, puskát és gépfegyvert tartott otthonában egy budapesti férfi. Amikor a rendőrök igazoltatták, pont egy pisztoly volt nála. Ezután tartottak nála és az ismerősénél is házkutatást, amely során rengeteg fegyvert és lőszert találtak.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint, az elsőrendű vádlott - egy 65 éves férfi - évtizedek óta gyűjtötte a régi katonai fegyvereket, amelyeket egy XV. kerületi családi házban tartott. A ház pincéjében egy műhelyet is berendezett, ahol a fegyvereket átalakította.

A férfit tavaly az M3-as autópályán a rendőrök igazoltatták, és az autójában egy pisztolyt találtak. Eztán házkutatást tartottak nála, és pisztolyt, puskát, géppisztolyt és robbanóanyagokat találtak. Engedélye egyikre sem volt.

A 65 éves féfri a rendőröknek azt mondta, hogy a kocsijában talált fegyvert egy 53 éves férfitól szerezte meg. A rendőrök a másik férfinál is házkutatást tartottak, ahol újabb fegyvereket és lőszert találtak

A Fővárosi Főügyészség a 65 éves férfit lőfegyverrel, és robbanóanyaggal való visszaéléssel, társát pedig lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolja.