Egyetemről lopott orvosi preparátum lehet a levágott kézfej, amit hétfőn a fővárosban találtak meg. Nem csak a felfedezés furcsa, hanem a megtalálásának körülményei is –a rendőrség pedig nem foglalkozik az üggyel. 

Harminc-negyven éves orvosi preparátum lehet az a kézfej, amit hétfőn találtak meg – értesült az Origo. A testrészt valószínűleg egy orvosi egyetemről lophatták ki,  morbid szuvenírként, vagy hogy otthon tanulmányozhassák. 

A testrész megtalálásáról először az atv.hu számolt be, információik szerint a kezet egy ingatlanokat fenntartó cég egyik V.I. kerületi lakásán találták meg,  takarítók lomtalanították egy korábbi albérlő holmijait, ekkor fedezték fel a maradványt. 

Két hely, két időpont

Az eleve meghökkentő ügy itt egy újabb fordulatot vesz: a portál délután, négy óra után számolt be az esetről. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Origónak viszont azt közölte, hogy a kézfejet  este fél kilenc előtt pár perccel találták meg a rendőrök, Angyalföldön, egy Lőportár utcai raktárépületben. 

Vagyis, a testrész időpontok és kerületek között "vándorolt", valószínűleg a lakás kiürítése után vihették át Angyalföldre, ami eleve szokatlan egy levágott kézről szóló rendőrségi bejelentés után. 

Nem vizsgálják

A BRFK szerint a preparátumot "valószínűleg oktatási segédanyagként használták" – a rendőrség pedig nem folytat eljárást az ügyben. 

Utóbbi azért furcsa, mert minden hasonló esetben hetekig tartó közigazgatási eljárás indul – bűnügyi technikusok és rendőrorvosok vizsgálják a talált testrész csonkolási nyomait, DNS-mintát vesznek a lehetséges azonosításhoz. 

Az ügyet elvileg csak akkor tehetnék félre, ha az eredetet igazoló leltári papírokat is találtak volna a kéz mellett, de a rendőrség sajtóosztálya erről nem tett említést.