Sűrű ködre ébred az ország

füst szmog riadó szmogriadó városkép Budapest por
Nyíregyháza, 2017. január 2. Autók Nyíregyházán, a László utcában 2017. január 2-án. A városban délelőtt lépett életbe a füstködriadó tájékoztatási fokozata, mert tovább romlott a levegő minősége és a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Vigyázzanak magukra és egymásra, mert farkasordító hideg előtt állunk! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden hajnalban ismét sokfelé fordulhat elő zúzmarás, sűrű köd - írja a Köpönyeg.hu. Napközben a köd oszlik, és főleg északon a rétegfelhőzet is felszakadozhat. Az északi, északnyugati szél megélénkül.

Reggel -15 és -5, délután -6 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet. Hószállingózás főleg gyárak környékén fordul elő.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, de némi napsütésben is bízhatunk. Hószállingózás elszórtan valószínű. Reggel főleg a Duna mentén fordulhat elő köd. Reggel -7, délután -2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Délelőtt csak a ködfelhős tájakon, délután máshol is előfordulhat hószállingózás. Fagyos marad az idő. Megélénkül az ÉK-i szél.

Pénteken tartósabban ködös és derengő tájak váltakoznak. Nappal fokozatosan mérséklődik, gyengül az eleinte még élénk légmozgás.

Szombaton borús, több helyen tartósan ködös idő valószínű zúzmarával, hószállingózással, ónos szitálással. A csúcshőmérséklet -2 fok körül alakul.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Január 24. az év 24. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 341 nap van hátra.

Ma a Timótokat ünnepeljük.

A Timót a görög-latin eredetű Timóteusz név magyar rövidülése. Női párja a Timótea.

Távkapcsoló

A január 23-i nemzeti gyásznapon a saját gyártású szórakoztató műsorai nem kerültek képernyőre. Az 50 milliós játszma hétfői adása elmaradt, de ma dupla epizóddal folytatódik a kvízműsor. Este 9-től Gyilkos nap a Viasat3-on Sean Conneryvel, 23.45-től pedig ugyanott A part című kalandfilm, benne a fiatal Leonardo DiCaprióval. Ha ez nem megfelelő, 22 órától a Cinemaxon nézzünk bele a Gomorra című olasz maffiasorozatba, nem vidám, de érdekes darab. Este 11-kor a LifeNetworkön borzonghatunk az Amiről a Vészhelyzetben sem beszélnek - Különleges esetek című realityvel.

Heti mozipremierek

  • Az éjszaka törvénye
  • A Kaptár - Utolsó fejezet
  • Egy kutya négy élete
  • Életem Cukkiniként
  • Üdvözöljük Norvégiában!
  • Vakfolt
  • Az állampolgár