Célzott segítséget ígér a média mecenatúra

Szamosi Zsófia a Mindenki című filmben
Vágólapra másolva!
A Magyar Média Mecenatúra program nyolcmillió forinttal támogatta a Mindenki című filmet, amelyet rövidfilm kategóriában Oscar-díjra jelöltek. Most célzott szakmai segítséget ígérnek a filmnek ahhoz, hogy útja ne érjen véget az Oscar-jelölésnél.
Vágólapra másolva!

A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának Huszárik Zoltán-pályázatán nyert nyolcmillió forint állami hozzájárulást.

Az Oscar- jelöléshez személyesen gratulált az alkotóknak az NMHH Médiatanácsának elnöke, Karas Monika, és Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, egyben a mecenatúraprogram koordinátora. Hangsúlyozták, nagyon büszkék a fiatal, elsőfilmes rendezőre, akinek költői ihletettségű alkotása ilyen magas szintű elismerésben részesült.

Közleményük szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elkötelezett a színvonalas kortárs filmes alkotások készítésének ösztönzésében, és minden támogatást megad ahhoz, hogy az eddigi szakmai sikerek, elismerések tovább folytatódjanak.

A testület

célzott szakmai segítséget nyújt a Mindenki című filmnek is ahhoz, hogy útja ne érjen véget az Oscar-jelölésnél.

A kategóriában magyar filmet eddig egyszer jelöltek, 1964-ben Szabó István Koncert című vizsgafilmjét.

Szamosi Zsófia a Mindenki című filmben Forrás: Meteor Film

Az idei jelölt, a Mindenki című film története szerint a '90-es évek elején a tízéves Zsófi új iskolába kerül, ahol kezdetben egészen jól alakulnak a dolgai: beveszik az intézmény híres kórusába, és összebarátkozik a legnépszerűbb lánnyal az osztályban.

A kórusvezető Erika néniről azonban hamar kiderül, hogy nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre tűnt, és nem egészen hétköznapi módszerekkel alakítja a kar életét.

A Médiatanács mecenatúraprogramja eddig 892 filmet támogatott, összesen mintegy 8,7 milliárd forint értékben, amelyből a kísérleti és kisjátékfilmek készítését ösztönző Huszárik Zoltán-pályázatnak köszönhetően összesen 78 alkotás született. A mecenatúrás filmek 815 különböző filmes fesztiválon, összesen 228 elismerést kaptak.