A veronai buszbaleset helyszínén a magyar rendőrök nem látták annak nyomát, hogy defektet kapott volna a jármű – mondta Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője az M1-en. 

A rendőr ezredes elmondta: az olasz hatóságok kérésére magyar rendőrök utaztak a hétvégén Olaszországba, a 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset helyszínére. Ettől függetlenül a nyomozást az olasz hatóságok folytatják. Az általa vezetett háromtagú magyar szakértői csoport abban segített, hogy minél gyorsabban, minél pontosabb információhoz jussanak az olasz kollégák. Segítettek tisztázni az utaslistát – említett példát Óberling József. 

A baleset helyszínén sem az aszfalton, sem az autóbuszon – a gumiabroncs maradványán, a keréktárcsán – nem láttak olyan nyomot, amely defektre utalt volnaForrás: MTI/Varga György

Emellett a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az autóbusz-üzemeltető telephelyen lefoglalták a busz műszaki okmányait, valamint a sofőrök papírjait, és azokat 24 órán belül átadták az olasz hatóságoknak – tette hozzá. 

A főosztályvezető elmondta, hogy a baleset helyszínén sem az aszfalton, sem az autóbuszon – a gumiabroncs maradványán, a keréktárcsán –  nem láttak olyan nyomot, amely defektre utalt volna. Közlése szerint az objektív bizonyítékok gyakorlatilag megsemmisültek. Az is lehet, hogy sosem derül ki, pontosan miért, hogyan történt a baleset – mondta a rendőr ezredes.

Múlt péntek éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet a diákok busza, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.