Hétvégére visszajön a mínusz 20

ÉVSZAK IDŐJÁRÁS ködös tél zúzmara
Szerdán többnyire ködös időnk lesz, sok helyen ónos eső is várható.
Vágólapra másolva!
Az extrém hideg miatt péntekre ismét első és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat: akár mínusz 20 Celsius-fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Emellett sűrű ködre is figyelmeztetnek, erős szél továbbra sem várható, csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Pénteken Délnyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt erősen felhős, ködös és gyengén felhős, valamint napos területek egyaránt lesznek.

A felhős, ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás helyenként előfordulhat.

Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 4 fok között alakul, de a derült, vastagabb hóval borított tájakon, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben és az Észak-Alföldön

mínusz 23 és mínusz 18 fok közé is hűlhet a levegő.

A legmagasabb hőmérséklet a napos területeken 0 fok körül, a ködös, felhős tájakon mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul.

Figyelmeztetés hidegre Forrás: met.hu


Az extrém hideg miatt

péntekre négy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki:

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében mínusz 20 foknál is hidegebb lehet. Budapest és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a fővárosra és tizenegy megyére - Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna - a tartós, sűrű köd miatt is kiadták a figyelmeztetést.

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Borult, párás napok

Szombaton borult, párás, foltokban zúzmarás ködös és derült területek egyaránt lehetnek. A Tiszántúl lehet a leginkább napos, a Dunántúl pedig a leginkább felhős. A borult részeken hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A Dunántúlon élénkülhet meg helyenként a szél. A minimumhőmérséklet a borult területeken mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított tájakon mínusz 19 és mínusz 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken mínusz 6 és mínusz 2 fok között, másutt 0 fok körül alakul.

Vasárnap is jellemzően borult, párás lesz idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban a borult tájakon mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított részeken mínusz 20 és mínusz 9 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumértékek a borult részeken mínusz 4 és mínusz 2, másutt mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.