Nézőpont: Orbán Viktor népszerűbb, mint a többi jelölt együtt

2017.01.26. 14:11

Botka László a teljes felnőtt népesség és a baloldali szimpatizánsok körében is népszerűbb a kormányfő-jelöltek versenyében, mint Gyurcsány Ferenc – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. A felmérés arra is rámutat, hogy a magyarok közel kétötöde (37 százalék) ismét Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek. Vona Gábor, Jobbik-elnök nagyon le van maradva. 

A teljes felnőtt népesség közel kétötöde (37 százalék) ismét Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek. A kormányfő újrázását többen támogatják, mint ahányan a szóba jöhető jelölteket együttesen. 

Forrás: Nézőpont Intézet

A miniszterelnök-jelölti versenyben Vona Gábor 8, Botka László 7, Gyurcsány Ferenc 5, Szél Bernadett 3, Fodor Gábor pedig 2 százalékon áll a teljes felnőtt népesség körében. A szegedi polgármester ezzel lényegében Gyurcsány Ferencet megelőzve beéri a Jobbik elnökének támogatottságát.

Forrás: Nézőpont Intézet

Botka László nem csak a teljes felnőtt népesség körében számít népszerűbb kormányfő-jelöltnek Gyurcsány Ferencnél. A baloldali pártok (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) szimpatizánsainak körében a szocialista politikust 43, míg a DK vezetőjét 40 százalék tartja jobb jelöltnek. Az ismeretlen pártreferenciájúak körében is többen szimpatizálnak Botka Lászlóval (10 százalék), mint a volt kormányfővel (4 százalék).