Botka a szmogriadó ellenére is autóval közlekedik

Vágólapra másolva!
Szolgálati autójával távozott csütörtök este Botka László, Szeged polgármestere egy rendezvényről, miközben pár napja arról beszélt, hogy mindenki használja a tömegközlekedést a szmogriadó miatt - írta a szegedma.hu. A városháza honlapja korábban azt közölte, hogy a polgármester is tömegközlekedéssel utazik.
Vágólapra másolva!

„Bízom benne, hogy sok száz, több ezer szegedi fog úgy dönteni, hogy ezekben a napokban hozzám hasonlóan változtatni fog a napi rutinján, és a tömegközlekedési eszközöket fogja igénybe venni" – mondta Botka László szocialista polgármester kedden, amikor azt taglalta, hogy a szmogriadó riasztási fokozatának elrendeléséhez igazodva péntek üzemzárásig a város ingyenessé tette a helyi tömegközlekedést.

A városvezető a lakosság együttműködését kérte a rendkívüli helyzetben, legalább a hétvégéig, egyúttal arra hívta fel a figyelmet, mindenkinek felelőssége van a téren, hogy a saját eszközeivel csökkentse a károsanyag-kibocsátást.

"A polgármester is villamossal utazik" – a városháza hírportálja ezzel a címmel számolt be az eseményről, mely – tekintettel Botka miniszterelnök-jelölti ambícióira – országos visszhangot is kapott. Ezzel szemben a szegedma.hu csütörtök este lefényképezte, hogy egy fórum után Botka László a szolgálati autójával hagyta el a helyszínt.

Így távozott egy csütörötki esti rendezvényről Botka László, pedig korábban mindenkit arra kért, hogy használja a tömegközlekedést Forrás: szegedma.hu