Nemcsak Vona Gábor egykori bajtársai, de jelenlegi párttársai is tiltakoznak a Jobbik álbaloldali fordulata ellen. 

Visszakérték Vona Gábor gárdamellényét a tüntetők a Jobbik évadnyitó rendezvénye előtt, a Sport11 rendezvényközpont közelében 2017. január 28-ánForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A dokumentumot több mint ötven aktív jobbikos alapszervezet vezetője írta alá a helyi tagság felhatalmazásával. A PestiSrácok azt írja, a tiltakozó párttagok levelét az egyik alapszervezeti vezető adta át Vonának évértékelő beszédje után.

Alulírottak, aktív jobbikos szervezetek NEM értünk egyet, és nem támogatjuk Vona Gábor elnök úr politikai irányváltását, és nem támogatjuk a Jobbik baloldalra tolódó néppárttá válását” – közölték a párt vezetőjével.

A vecsési és a vámosmikolai csoport régóta nyilvánosan kiáll Vonával szemben, most hozzájuk csatlakozott többek között

a nagybörzsönyi, a bernecebaráti, a szokolyai, a gyönki, a recski, a pomázi, a felsőpakonyi, a csongrádi, a bagi, a gödöllői, a pócsmegyeri, a hévízgyörki, a kartali, a kerepesi, a kistarcsai, a mogyoródi, a pilisvörösvári, a leányfalui, a tahitótfalui, a dunabogdányi, a szigetmonostori, a budakalászi és az isaszegi alapszervezet is.

Vona Gábornak előbb vagy utóbb magyarázatot kell adnia ezeknek a párttagoknak arra, miért tért el az eredeti irányvonaltól, és miért kellene a radikális jobbikosoknak vele tartaniuk.