Lassan javul a levegő Budapesten

Vágólapra másolva!
Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten; a szálló por koncentrációjában vasárnap is stagnálás, vagy lassú javulás valószínű.
Vágólapra másolva!

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint szombaton lassú javulás volt tapasztalható a levegőminőségben Budapest egyes területein, így Budatétény, a XVIII. kerületi Gilice tér, a Teleki tér és a XV. kerületi Kőrakás park környezetében már az egészségügyi határérték alatti szálló por értékeket mértek, míg Csepel-Királyerdő és a Széna tér térségében a szálló por koncentrációja továbbra is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Aki teheti, hagyja otthon az autóját (Képünk illusztráció) Forrás: MTI/Balázs Attila

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint sem vasárnap, sem hétfőn nem várható jelentős változás a levegő minőségében, a szálló por koncentrációja továbbra is stagnálhat, vagy lassan javulhat, de ha mégis felszakadozik a felhőzet - aminek kicsi az esélye -, akkor rövid idő alatt visszaromolhat a levegőminőség.

Kedden a nap második felében vastagabb felhőzet és csapadék is érkezik, elsősorban havazás, és kissé megélénkül a délkeleti szél, ennek hatására javulás várható.

Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint részesítsék előnyben a közösségi közlekedést, mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát.