Vágólapra másolva!
Az előrejelzés szerint szerdán sem lesz sokkal jobba helyzet, akkor is sok csapadék várható, eső, ónos eső és hó egyaránt. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pest megyében és a fővárosban, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun és Baranya megyében másodfokú, narancs riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert

ezeken a területeken tartós (többórás) ónos eső várható.

A csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t. Győr-Moson-Sopronra, Vas, Zala, valamint Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Hajdú-Bihar és Békés megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Havazás, illetve havazás és extrém ideg miatt elsőfokú riasztás van érvényben

Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Hajdú-Bihar megyében. Itt 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Hajdú-Bihar megyében pedig mínusz 15 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Szinte az egész országban várható ónos eső Forrás: AFP/RIA Novosti/Denis Tyrin

Kedden marad az erősen felhős vagy borult, párás idő – írja a Köpönyeg.hu. Napközben ÉNy felől nedves levegő éri el térségünket, melynek hatására késő délutántól északon, északkeleten hó, máshol ónos eső, szitálás várható. A DK-i szél többfelé megélénkül.

Reggel −6, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Több helyen valószínű ónos eső, eső, ÉK-en havazás. Élénk marad a DK-i szél. +1 fok köré enyhül a levegő.

Csütörtökön borongós marad az idő, csapadék (ónos eső, szitálás) főleg a nap első felében lehet. A szél délire fordul és tovább élénkül. ÉK-en gyengén még fagyhat, máshol 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős, párás időre van kilátás, már csak elvétve lehet szitálás. Az élénk déli széllel továbbra is enyhe levegő áramlik térségünkbe, további olvadás valószínű. ÉK-en −2 és +3, máshol +3 és +9 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton több helyen megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a DNy-i szél. Jelentős enyhülés várható: a Dunántúlon több helyen mérhetünk +10, +14 fokot (ÉK-en továbbra is csak mérsékelt enyhülés ígérkezik, a maximum +3 fok körül alakulhat).

Ha lemaradt volna a tegnapról

Gyönyörű légi felvételen a Balaton-átcsúszás:

Boldog névnapot

Január 31. az év 31. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 334 nap van hátra.

Ma a Marcellákat ünnepeljük.

A Marcella női név a Marcell férfinév női párja.

Távkapcsoló

A TV2-n A szultána után jön a Kőbunkó, az RTL Klubon folytatódik a Castle, majd a XXI. század jubilál, a 400. adása következik. A Comedy Centralon A Goldberg család második évadja indul 21 órakor, a Story 4-en ugyanekkor a Szerelem Saigonban első részét láthatjuk, az OzoneNetwork pedig - szintén kilenctől - Indiába repíti nézőket az OzoneUtazással.

Heti mozipremierek

  • Az alapító
  • T2 Trainspotting
  • Körök
  • Marina Abramovic - A távolság, ami összeköt