Putyin jön, az utakat már szerdán lezárják

2909155 08/10/2016 August 10, 2016. Russian President Vladimir Putin during a joint press statement with Armenian President Serzh Sargsyan following the meeting at the Kremlin. Alexei Druzhinin/Sputnik
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
Budapest jelentős részén és az M3-as autópálya fővárosi szakaszán is leáll ideiglenesen a forgalom Vlagyimir Putyin érkezése miatt csütörtökön. Térképen mutatjuk, merre halad majd az orosz elnök, melyek azok az utak, ahol nem érdemes próbálkozni sem a következő két napban.
Vágólapra másolva!

Nagy dugók várnak Budapestre és a fővárosi agglomerációra az orosz delegáció érkezése miatt: szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, csütörtökön pedig Vlagyimir Putyin orosz elnök érkezik Budapestre.

a TEK és a rendőrség több, nagy forgalmú utat is lezárt, hogy a látogatást biztosítsa.

Erre ne induljon

Csütörtökön a BRFK szakaszosan és ideiglenesen lezárja a ferihegyi reptér és a Kossuth tér közötti útvonalakat.

Délelőtt 11:30 és délután 13:00, majd délután 17:00 és este 19:30 között lezárják az Üllői út reptéri etapját, az M0-s autóút és az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Kacsóh Pongrác úti felüljárót, majd a Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalat. A hat fővárosi kerületet érintő zárlat térképen így néz ki.

Az orosz delegáció útja, a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptértől a Parlamentig Forrás: Police.hu

Bedugulhat a Hungária is

A rendőrség hozzátette, hogy a jelzett időszakokban a delegáció útvonalát keresztező utakat is lezárják, vagyis,

másfél, két és fél órás intervallumban megbénulhat a Hungária körút és a Nagykörút, addig, amíg az orosz delegáció áthalad.

A Parlament és térsége gyakorlatilag hermetikus zár alá kerül, ezt a területet a terrorelhárítás őrzi majd február elseje és másodika között, azaz szerdán és csütörtökön. Csütörtök hajnaltól este nyolcig így behajtani sem lehet a Markó utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Báthory utca – Hold utca – Hercegprímás utca – Arany János utca – Nádor utca – Garibaldi utca – pesti alsó rakpart által határolt területre.

Lezárja a TEK a Parlament környékét, erre megállni sem lehet majd Forrás: Police.hu

Putyin érkezése miatt – van, ahol már kedden 18 órától – négy kerületben nem lehet megállni, parkolni a delegáció útvonalán, a BRFK hosszasan sorolja a tiltott utcákat és tereket – köztük a Hősök terét, az Oktogont, a Széchenyi fürdő térségét és a Dózsa György út egy szakaszát. A felsorolt helyszíneken a kijelölt taxiállomások sem működhetnek.

Utcák és terek, ahol tilos lesz parkolni, megállni Forrás: Police.hu

Ha tiltott helyen parkolt

Ha valaki mégis tiltott helyen áll meg a rendelet idején, a BRFK elszállíttatja autóját. A tulajdonosok és üzembentartók az elszállított kocsikról a 06-1/267-4673 városi számon, illetve az ingyenesen hívható 06-80/180-780 telefonszámon kérhetnek tájékoztatást.